D. Cameronas po skandalų: „Savaitė buvo šiaip sau“

[[ge:lrytas:lrytas:1477852]]

D.Cameronas sako turėjęs kitaip traktuoti viešą žinią apie savo ofšorines akcijas.<br>AP nuotr.
D.Cameronas sako turėjęs kitaip traktuoti viešą žinią apie savo ofšorines akcijas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2016-04-09 14:44, atnaujinta 2017-05-29 21:49

D.Cameronas sakė, kad verčiau būtų paskelbęs savo mokesčių mokėjimus ir prisėmęs kaltę dėl viso to triukšmo, susijusio su finansiniais reikalais.

„Savaitė buvo šiaip sau. Žinau, turėjau kitaip tai traktuoti, galėjau kitaip tai traktuoti“, – sakė jis savo Konservatorių partijos pavasario forume Londone.

„Žinau, yra pamokų, kurias reikia išmokti, ir aš jas išmoksiu, – pridūrė D.Cameronas. – Nekaltinkite Dauning strito Nr. 10. Kaltinkite mane“.

D.Cameronas ketvirtadienį pripažino, kad jis turėjo 30 tūkst. svarų dalį jo velionio tėvo įkurtame viename ofšoriniame fonde, kuris 30 metų nemokėjo mokesčių Jungtinėje Karalystėje.

Interviu televizijos kanalui jis pareiškė, kad savo dalį Bahamuose įsikūrusiame patikos fonde jis pardavė keturiais mėnesiais anksčiau negu tapo Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovu 2010 metais.

„Mums priklausė 5 000 vienetų investiciniame patikos fonde „Blairmore“, kuriuos mes pardavėme 2010 metų sausį. Tai buvo verta maždaug 30 tūkst. svarų (37 tūkst. eurų)“, – sakė D.Cameronas.

„Pardaviau juos visus 2010 metais, nes ketindamas tapti ministru pirmininku nenorėjau, jog kas nors sakytų, kad turiu kitų darbotvarkių, asmeninių interesų“, – pažymėjo jis.

Premjero tėvas Ianas Cameronas (Ijanas Kameronas) investicinį fondą „Blairmore Holdings Inc.“ padėjo įkurti Bahamuose 9-ojo dešimtmečio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.