Įtariamo teroristo kuprinėje – gyvūnų sėklidės ir išmatos

Ekspertų perspėjimai, kad grupuotė „Islamo valstybė“ gali planuoti surengti primityvias biologines atakas, atrodo vis realesni. Kovo 25-ąją Briuselyje sulaikyto įtariamo teroristo Abderamane'o Ameroudo kuprinėje buvo rastos gyvūnų sėklidės ir išmatos.

Vyras galimai rengė biologinę ataką.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vyras galimai rengė biologinę ataką.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vyras galimai rengė biologinę ataką.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vyras galimai rengė biologinę ataką.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-04-09 16:32, atnaujinta 2017-05-29 21:18

38 metų vyras, kaip įtariama, planavo dar vieną ataką Paryžiuje ir buvo susijęs su grupuote „Islamo valstybė“. Per sulaikymo operaciją vienoje Briuselio rajono Scharbeko metro stotyje jis buvo pašautas į koją.

Sulaikyto vyro kuprinė vėliau buvo ištirta. Pareigūnai įtarė, kad joje gali būti sprogmenų, tačiau šeštadienį pranešė, kad A.Ameroudo krepšyje buvo plastikinis maišas su šlykščiu turiniu: išmėsinėtomis gyvūnų sėklidėmis ir išmatomis.

Šie dalykai gali būti panaudojami užteršti ir apnuodyti maistą arba platinti ligas.

„Kuprinės turinys galėjo būti panaudotas kuriant biologinį ginklą. Tai patvirtino keli testai įvairiose laboratorijose“, – tvirtino Briuselio pareigūnai.

Taigi, kyla grėsmė, kad islamistai dabar naudosis kitais terorizavimo būdais, ne tik sprogdinimais.

Vasarį Maroke buvo sulaikyti 10 įtariamųjų teroristų. Jų būste buvo rasta dešimtys stiklainių su negyvomis žiurkėmis, vėmalais ir susmulkintais vinimis. Iš viso to buvo padaryti sveikatai mirtinai pavojingi mišiniai.

Dar po Paryžiaus atakų, kurios įvyko lapkričio mėnesį, Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas perspėjo, kad gresia biologinė ataka.

„Egzistuoja grėsmė, kad bus panaudoti cheminiai ir biologiniai ginklai“, – dar lapkritį apie įtariamus „Islamo valstybės“ planus kalbėjo M.Vallsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.