V. Putino patikėtinis teisinasi: slaptais turtais rėmė vaikus

Rusijos prezidento Vladimiro Putino vaikystės draugas Sergejus Rolduginas, kurio pavardė „Panamos dokumentuose“ siejama su keliomis lengvatinių mokesčių bendrovėmis, pirmąkart prabilo viešai.

S.Rolduginas tikino, kad jo turtai tėra sudaryti iš turtingų verslininkų paramos, už kurią jauniems Rusijos muzikantams yra perkami instrumentai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
S.Rolduginas tikino, kad jo turtai tėra sudaryti iš turtingų verslininkų paramos, už kurią jauniems Rusijos muzikantams yra perkami instrumentai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 4:18 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:19 PM

Rusijos violončelininkas, kurio valdomose įmonėse buvo slepiama net 2 mlrd. JAV dolerių (1,75 mlrd. eurų), neigia esąs turtingas arba slėpęs Rusijos prezidento lėšas, skelbia „The Guardian“.

S.Rolduginas tikino, kad jo turtai tėra sudaryti iš turtingų verslininkų paramos, už kurią jauniems Rusijos muzikantams yra perkami instrumentai.

„Žinoma, kad visų prašiau paremti. Džiaugiuosi, kad apie tai kalbame, tačiau nieko neteisėto nedariau. Iš tiesų, aš esu turtingas – turtingas Rusijos talentų“, – aiškino muzikantas.

S.Rolduginas, kurio brolis KGB tarnavo kartu su V.Putinu, taip pat supažindino Rusijos prezidentą su Liudmila Škrebneva, kuri vėliau tapo jo žmona, ir tapo vyriausiosios V.Putino dukros krikštatėviu.

Nemažai V.Putino senų draugų iš Sankt Peterburgo pastaraisiais metais tapo labai turtingais, tačiau iki šiol S.Rolduginui pasisekė išvengti dėmesio.

Ketvirtadienį dėl įtarimų slėpus pinigus lengvatinių mokesčių įmonėse pasisakė ir V.Putinas. Prezidentas patvirtino S.Roldugino versiją: „Visus pinigus jis uždirbo pirkdamas muzikos instrumentus užsienyje ir atveždamas juos į Rusiją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?