Televizija „Al Jazeera“ uždaro savo Amerikos kanalą

Arabų naujienų televizijos

Atsisveikinimo laida prasidės 18 val. JAV Rytų pakrantės (trečiadienį 1 val. Lietuvos) laiku ir bus dar kartą parodyta prieš nutraukiant „al Jazeera America“ transliaciją.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Atsisveikinimo laida prasidės 18 val. JAV Rytų pakrantės (trečiadienį 1 val. Lietuvos) laiku ir bus dar kartą parodyta prieš nutraukiant „al Jazeera America“ transliaciją.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP-AFP-BNS

Apr 12, 2016, 1:36 PM, atnaujinta May 29, 2017, 11:13 AM

Atsisveikinimo laida prasidės 18 val. JAV Rytų pakrantės (trečiadienį 1 val. Lietuvos) laiku ir bus dar kartą parodyta prieš nutraukiant „al Jazeera America“ transliaciją. Kabelinių ir palydovinių televizijų vietos operatorės kiekviena atskirai nuspręs, kurie kanalai pakeis išjungiamą amerikietiškąją „al Jazeera“.

Katare įsikūrusi „al Jazeera“ paskelbė uždarysianti Jungtinėse Valstijose įkurtą savo kanalą, sakydama, kad tokį sprendimą priėmė dėl ekonominių priežasčių. Turtingos tėvinės bendrovės remiama „al Jazeera America“ darbą pradėjo turėdama plačių užmojų, skelbdama turiningas naujienas ir laimėjusi apdovanojimų už savo darbą. Bet šį kanalą žiūrėjo tik nedaugelis, o nusmukus naftos kainoms bendrovė steigėja pasiekė ribą, kiek ji gali investuoti į nuostolingą kanalą.

„Al Jazeera America“ sekmadienį baigė rodyti kartu su Britanijos nacionaliniu transliuotoju BBC sukurtą keturių dalių dokumentinį filmą „Vilties ribos: žvilgsnis į Obamos Baltuosius rūmus“ (The Limits of Hope: Inside Obama's White House).

„Ne kartą suteikdavome balsą tiems Amerikoje, kurių istorijos nebūtų papasakotos taip nuodugniai, jeigu mūsų reporteriai nebūtų atkreipę dėmesio, – sakė „al Jazeera America“ prezidentė Kate O'Brian. – Esame neįtikėtinai dėkingi savo žiūrovams JAV ir labai didžiuojamės savo žurnalistika.“

Bene daugiausiai dėmesio sulaukęs šio kanalo darbas buvo gruodį rodytas dokumentinis filmas, atskleidęs ryšį tarp profesionalių sportininkų ir stimuliuojančių preparatų. Vienas iš paminėtų žaidėjų – amerikietiškojo futbolo žvaigždė Peytonas Manningas – pareiškė, kad tas reportažas yra „visiška nesąmonė“.

Daugelis žiūrovų ir kabelinių televizijų operatorių buvo įsitikinę, kad rinkoje, kurioje dominuoja CNN, „Fox News“ ir MSNBC, nebėra vietos naujam žaidėjui. „Al Jazeera“ nusipirko kanalą „Current TV“, įkurtą buvusio viceprezidento Alo Gore'o , ir jį uždarė, kad gautų vietą kabelinėse televizijose.

Tačiau „al Jazeera“ pavadinimas taip pat pasirodė esantis nepriimtinas kai kuriems žiūrovams, kai Jungtinės Valstijose buvo įsitraukusios į konfliktus Artimuosiuose Rytuose. Praeitais metais „al Jazeera America“ atleido savo generalinį direktorių dėl kaltinimų antisemitizmu ir neva išugdytos baimės kultūros tarp televizijos darbuotojų.

Kol kas neaišku, kiek žurnalistų praras darbą uždarius šį kanalą. Darbas „Al Jazeera America“ išgarsino Jungtinėse Valstijose kai kuriuos televizijos žurnalistus, tokius kaip Antonio Mora ir Ali Velshi .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.