Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff pasiryžo kovoti

Brazilijos prezidentė

D.Rousseff pakartojo savo pažadą sudaryti politinio kompromiso paktą, jeigu balsavimas sekmadienį būtų jai palankus.<br>AP nuotr.
D.Rousseff pakartojo savo pažadą sudaryti politinio kompromiso paktą, jeigu balsavimas sekmadienį būtų jai palankus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 10:29 AM, atnaujinta May 29, 2017, 12:24 AM

„Kovosiu iki paskutinės antrojo kėlinio minutės“, – pavartodama su futbolu susijusią metaforą sakė ji interviu, kurią paskelbė kelios žiniasklaidos priemonės.

Įstatymų leidėjai pradės debatus dėl šalies vadovės nušalinimo penktadienį, o lemiamas balsavimas Kongrese įvyks sekmadienį.

Trečiadienio interviu D.Rousseff pakartojo savo pažadą sudaryti politinio kompromiso paktą, jeigu balsavimas sekmadienį būtų jai palankus.

Spaudimas 68 metų lyderei, kuri kaltinama dėl numanomų neteisėtų manipuliacijų vyriausybės sąskaitomis, siekiant nuslėpti recesijos padarinius po to, kai ji buvo perrinkta 2014 metais, dar labiau padidėjo, kai antradienį du valdančiajai koalicijai priklausantys blokai pranešė, kad jie balsuos už apkaltą D.Rousseff.

Po šio jos buvusių sąjungininkų atsimetimo dar labiau padidėjo deputatų, kurie ketina pritarti tam, kad būtų pradėtas apkaltos teismas į kampą spaudžiamai prezidentei, skaičius.

Paskutinės Brazilijos žiniasklaidos skelbiamos apklausos rodo, kad opozicinės partijos jau beveik užsitikrino būtinus du trečdalius žemųjų rūmų deputatų balsų, kurių reikia tam, kad būtų pritarta apkaltai ir kad D.Rousseff byla būtų perduota Senatui.

Jeigu šių būtinų 342 balsų nepavyktų surinkti, prezidentė išliktų savo poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.