Drama Paryžiuje: lėktuvo keleiviai jau skambino atsisveikinti

Iš Paryžiaus į Ispaniją skristi turėję keleiviai dalyvavo dramoje, kurią prisimins visą likusį savo gyvenimą. Keleiviai iki ašarų išsigando, kai aptiko neatpažintą lagaminą ir sužinojo, kad „arabų kilmės“ vyras prisiregistravo į skrydį, bet nesugebėjo įlipti į patį lėktuvą, rašo „The Local“.

Iš Paryžiaus skristi turėję lėktuvo keleiviai mirtinai išsigando, kai rado niekam nepriklausantį lagaminą ir taip pat sužinojo, kad į lėktuvą nesugebėjo įsilaipinti „arabų kilmės“ vyras.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Iš Paryžiaus skristi turėję lėktuvo keleiviai mirtinai išsigando, kai rado niekam nepriklausantį lagaminą ir taip pat sužinojo, kad į lėktuvą nesugebėjo įsilaipinti „arabų kilmės“ vyras.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 2:53 PM, atnaujinta May 28, 2017, 11:03 PM

Įvykis nutiko Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io oro uoste, oro linijų „Air France“ filialo „Hop!“ lėktuve, kuris turėjo skristi į Bilbao miestą šiaurinėje Ispanijoje. Keleiviai pradėjo baimintis dėl to, kad į lėktuvą neįsėdo turėjęs tai padaryti „arabų kilmės“ vyras. Manoma, kad vyras keliavo su moterimi, kuri jau buvo įlipusį į lėktuvą kartu su 100 kitų keleivių.

Iš karto po to keleiviai sužinojo, kad lėktuve taip pat buvo lagaminas, kuris tariamai nepriklausė nė vienam įlaipintam žmogui. Situacija pasidarė dar labiau įtempta, nes į lėktuvą neįlipusio vyro kompanionė nemokėjo šnekėti nei prancūziškai, nei ispaniškai.

Pasak „Air France“ šaltinių, moteris buvo tardyta, tačiau ji „nešnekėjo“. Besitęsiant saugumo procedūroms tarp keleivių greitai pasklido panika.

„Tai buvo siaubinga, – prisipažino vienas keleivis. – Tiesa, kad kai kurie žmonės skambino savo artimiesiems pasakyti, jog vyko kažkas labai rimto ir kad jie nežinojo, kas bus toliau.“ 

„Mano motina man pasakė, kad žmonės verkė, skambino savo šeimoms pasakyti, kad nežino, kas vyksta, – šnekėjo vienos lėktuve sėdėjusios moters sūnus. – Mama šnekėjo su manimi tokiu balsu, kad atrodė, jog ji su manimi nori atsisveikinti.“ 

Vyras taip pat patvirtino, kad jo motina ir kiti keleiviai buvo nusiųsti į netoliese esantį viešbutį, kur galėjo pailsėti iki kitą dieną numatyto skrydžio į Ispaniją.

Kol pareigūnai tyrė saugumo klausimą, lėktuve keleiviai turėjo sėdėti ištisas tris valandas, iki kol jiems pagaliau buvo leista išsilaipinti.

Oro linijos „Air France“ neatskleidė informacijos dėl skrydžio atidėjimo ir paminėjo tik tai, kad „buvo pareikalauta atlikti saugumo patikrinimą“ ir jog tai „užtruko ilgiau nei tikėtasi“.

Panašaus pobūdžio įvykių itin padažnėjo po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje lapkritį ir Briuselyje kovą. Naujausias toks įvykis taip pat nutiko Charles'io de Gaulle'io oro uoste, kai oro linijomis „easyJet“ skristi turėjusiam britui buvo įsakyta išlipti iš lėktuvo, nes vyras su savimi turėjo peilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.