Įtariamas teroristas prabilo: „Net musės nenuskriausčiau“

Su kruvinais Paryžiaus ir Briuselio išpuoliais susijęs įtariamasis teroristas Mohamedas Abrini teisėjo akivaizdoje pareiškė, kad jis „net musės nenuskriaustų“, skelbia „Politico“.

Įtariamas teroristas M.Abrini pareiškė, kad jis „net musės nenuskriaustų“.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Įtariamas teroristas M.Abrini pareiškė, kad jis „net musės nenuskriaustų“.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-14 16:08, atnaujinta 2017-05-28 22:32

M.Abrini taip pat tvirtino, kad jis niekada nėra buvęs Sirijoje, ir neigė, kad jį radikalizavo džihadistai. Įtariamasis, anksčiau šnekėjęs su Belgijos prokurorais, patvirtino, kad jis buvo „žmogus su skrybėle“, kuris buvo nufilmuotas Zaventemo oro uoste vos kelios minutės iki kovą įvykusių teroro išpuolių.

Teismo metu įtariamasis teroristas prisipažino, kad jis iš tiesų slėpėsi nuo teisėsaugos pareigūnų. Jis taip pat atskleidė, kad norėdamas išvengti policijos dėmesio jis gyveno net keliuose skirtinguose namuose, o viešumoje rodydavosi tiktai ant galvos užsidėjęs peruką.

Įtariamasis patvirtino, kad dalį laiko slapstėsi kartu su senu savo draugu Salahu Abdeslamu, Paryžiaus atakų įtariamuoju, kuris buvo sulaikytas Briuselyje kovo 18 dieną.

M.Abrini buvo suimtas Briuselyje balandžio 8 dieną. Belgijos prokurorai teigė, kad vyro DNR ir pirštų atspaudai buvo aptikti slaptoje „Islamo valstybės“ būstinėje Briuselyje bei automobilyje, kuris buvo naudotas Paryžiaus išpuoliuose.

Dvi dienos iki Paryžiaus atakų M.Abrini taip pat buvo nufilmuotas degalinėje kartu su S.Abdeslamu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.