Vokietijos slaugytojas nužudė daugiau žmonių, nei manyta

Delmenhorsto klinikoje mirtinas injekcijas pacientams suleidęs slaugytojas Nielsas H. (39 m.) dar praėjusiais metais nuteistas kalėti iki gyvos galvos už dviejų žmonių nužudymą ir 3 pasikėsinimus nužudyti, rašo „The Local“. 

Prokurorai nusprendė pradėti specialų tyrimą.<br>AP nuotr.
Prokurorai nusprendė pradėti specialų tyrimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-15 11:51, atnaujinta 2017-05-28 20:49

Teismo proceso metu slaugytojas prisipažino suleidęs itin didelę vaistų dozę net 90 pacientų. Taip jis elgėsi todėl, kad vėliau bandydavo juos atgaivinti. Jei pavykdavo – jis jausdavosi patenkintas savimi ir sulaukdavo kolegų pagyrimų.

Vyras tikino – sėkmės atveju jį užliedavo euforija, o jei pacientas mirdavo, slaugytojas jautėsi sugniuždytas. Ne kartą  jis žadėdavo sau liautis taip elgtis, bet po kurio laiko ir vėl suleisdavo pacientams itin didelę vaistų dozę.

Po šokiruojančių slaugytojo pareiškimų, policija ir prokurorai nusprendė pradėti specialų tyrimą, pavadintą „Kardio“.

Jo metu buvo ekshumuoti net 77 žmonių palaikai. Visi jie – buvę Nielso H. Pacientai. Tyrėjai bandys pakartoti tyrimus ir nustatyti jų mirties priežastį atsižvelgiant į naują turimą informaciją.

Tyrimai parodė, jog 24 žmonių palaikuose aptikti vaistai, kuriuos galimai slaugytojas suleido pacientams. Dar kelių tyrimų rezultatai yra laukiami. Be to, tiriami ir kiti pacientų mirties atvejai ligoninėse, kuriose anksčiau dirbo slaugytojas. Procesas gali užtrukti dar keletą mėnesių.

Šiurpūs Nielso H. Darbeliai išaiškėjo, kai jo kolegė Delmenhorsto klinikoje pamatė slaugytoją suleidžiant pacientui mirtiną vaistų dozę. Tą kartą žmogaus gyvybę išgelbėti pavyko, o Nielsas H. Buvo suimtas ir 7,5 metų kalėjimo už pasikėsinimą nužudyti.

Galiausiai buvo nustatyta, jog du žmonės mirė nuo Nielso H. rankų, tačiau dabar policija tikina, jog tai gali būti tik ledkalnio viršūnė, o žuvusių žmonių galimai yra daugiau nei 20. Slaugytojas ir pats yra minėjęs, kad nužudė ne mažiau nei 30 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.