S. Abdeslamas perkeltas į kitą kalėjimą

Spėjamas Paryžiaus

Spėjamas Paryžiaus sprogdintojas Salahas Abdeslamas perkeltas į kitą Belgijos kalėjimą, kad būtų išvengta jo kontakto su bendrininku Mohamed Abrini.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Spėjamas Paryžiaus sprogdintojas Salahas Abdeslamas perkeltas į kitą Belgijos kalėjimą, kad būtų išvengta jo kontakto su bendrininku Mohamed Abrini.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 8:20 PM, atnaujinta May 28, 2017, 11:35 AM

M. Abrini iš Briuselio buvo atgabentas į Briugės kalėjimą, o iki šiol čia kalintas S. Abdeslamas pervežtas į Bevereno kalinimo įstaigą netoli Antverpeno.

S. Abdeslamas, kuris iki savo suėmimo Belgijoje kovo viduryje buvo laikomas labiausiai ieškomu asmeniu, kažkada turėtų būti perduotas Prancūzijai, tačiau oficialus terminas dar nežinomas.

Per islamistų išpuolius Paryžiuje 2015 metų lapkričio 13-ją žuvo 130 žmonių. Briuselyje kovo 22-ąją atakos nusinešė 32 gyvybes.

M. Abrini per apklausą prisipažino esąs „vyras su kepure“, kuris buvo užfiksuotas vaizdo kamerų su dviem savižudžiais Briuselio oro uoste. Jo turėta bomba nesprogo.

M. Abrini buvo ieškomas ir dėl Paryžiaus atakų. Tyrėjų duomenimis, prieš išpuolius jis su S. Abdeslamu važiavo automobiliu, kuris buvo naudojamas per išpuolius lapkričio 13-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.