Rusijos ambasadorius NATO kaltina JAV provokacijomis

Rusijos ambasadorius NATO

Rusijos ambasadorius NATO Aleksandras Gruško apkaltino Jungtines Valstijas provokacijomis ir įspėjo dėl karinių padarinių, praneša agentūra „Reuters“.<br>AP nuotr.
Rusijos ambasadorius NATO Aleksandras Gruško apkaltino Jungtines Valstijas provokacijomis ir įspėjo dėl karinių padarinių, praneša agentūra „Reuters“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 7:55 PM, atnaujinta May 28, 2017, 5:24 AM

Anot jo, praėjusią savaitę JAV eskadrinis minininkas plaukiojo netoli Kaliningrado Baltijos jūroje, ir tai buvo JAV mėginimas daryti Rusijai karinį spaudimą.

„Mes imsimės visų reikalingų priemonių, kad subalansuotum tokius mėginimus naudoti karinę galią“, – pabrėžė A. Gruško trečiadienį po NATO ir Rusijos Tarybos posėdžio, kuris buvo pirmas po beveik dvejų metų pertraukos. Ir santykiai su NATO esą negerės, kol Aljanso partneriai neapribos savo karinio aktyvumo prie Rusijos sienos.

Prieš tai NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas kalbėjo apie didžiulius nuomonių skirtumus su Rusija. Skirtingos pozicijos pirmiausiai vyrauja dėl krizės Ukrainoje.

Karinis aljansas dėl Ukrainos krizės NATO ir Rusijos Tarybos susitikimus sustabdė 2014 metų balandį. Nuo tada įtampa tarp Rusijos ir Vakarų paaštrėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.