S. Abdeslamas apkaltintas dėl susišaudymo Briuselyje

Svarbus Paryžiaus atakų

Belgijos policija apklausė pagrindinį įtariamąjį organizavus lapkričio teroro aktus Paryžiuje Salahą Abdeslamą dėl sprogimų Briuselyje šių metų kovo 22 d.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Belgijos policija apklausė pagrindinį įtariamąjį organizavus lapkričio teroro aktus Paryžiuje Salahą Abdeslamą dėl sprogimų Briuselyje šių metų kovo 22 d.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2016, 2:01 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:28 AM

„Jis apkaltintas bandymu nužudyti, vienas arba kartu su kitais“ per susišaudymą viename bute Foresto rajone Briuselyje kovo 15 dieną, sakė naujienų agentūrai AFP advokatas Svenas Mary.

Per tą susišaudymą minėtame bute iš Alžyro kilęs islamistas buvo nukautas, sužeisti keturi policininkai, o po trijų dienų S.Abdeslamas buvo suimtas Briuselyje Molenbeke; jo ieškota visoje Europoje keturis mėnesius.

26-erių S.Abdeslamas artimiausiomis dienomis turi būti išduotas Prancūzijai dėl lapkričio išpuolių Paryžiuje; manoma, kad jis yra vienintelis likęs gyvas iš šiuos išpuolius įvykdžiusios teroristų grupės, nužudžiusios 130 žmonių.

Belgijos policija mėgino jį apklausti dėl jo ryšių su trimis mirtininkais, smogusiais Briuselio oro uoste ir metropolitene kovo 22 dieną, kai žuvo 32 žmonės, sužeisti šimtai.

Grupuotė „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl abiejų minėtų išpuolių.

Paklaustas, ar S.Abdeslamas prisipažino dalyvavęs susišaudyme Foresto rajone, S.Mary atsakė: „Mes apie tai nediskutuosime, aš nekomentuosiu“.

S.Abdeslamas vėl pasirodys Belgijos teisme balandžio 28 dieną, o jo ekstradicija į Prancūziją įvyks „tikriausiai praėjus dviem dienoms nuo jo pasirodymo teisme“, pridūrė S.Mary.

S.Abdeslamas ir jo įtariamas išpuolių Paryžiuje bendras Mohamedas Abrini, kuris dar kaltinamas prisidėjęs ir prie išpuolių Briuselyje, praėjusią savaitę buvo perkelti į skirtingus kalėjimus Belgijoje.

31-erių M.Abrini prisipažino esąs tas pats „vyras su skrybėle“, įamžintas vaizdo įrašuose su dviem mirtininkais Briuselio oro uoste.

M.Abrini buvo susijęs ir su žudynėmis lapkričio 13-ąją Paryžiuje, jis pateko į vaizdo kamerų akiratį vienoje degalinių kartu su S.Abdeslamu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.