Šiaurės Korėjos lyderis giriasi sėkmingu raketos bandymu

[[ge:lrytas:lrytas:1442604]]

Kimas Jong-Unas pasveikino atliktą iš povandeninio laivo paleistos balistinės raketos bandymą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Kimas Jong-Unas pasveikino atliktą iš povandeninio laivo paleistos balistinės raketos bandymą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2016, 10:32 AM, atnaujinta May 27, 2017, 8:17 PM

Jos teigimu, dabar Pchenjanas turi galimybių suduoti smūgį Seului ir JAV, kai tik panorės.

JAV ir Jungtinė Karalystė pareiškė, kad, kaip manoma, šeštadienį atliktas bandymas pažeidžia Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijas ir paragino Šiaurės Korėją vengti veiksmų, kurie destabilizuoja padėtį regione.

Savo ruožtu Pietų Korėjos gynybos ministerija skelbia, kad Šiaurės Korėjos raketos bandymas žlugo, nes Japonijos jūroje iš povandeninio laivo paleista raketa nuskrido tik 30 kilometrų.

Tačiau Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA vis tiek skelbia, kad bandymas, kurį asmeniškai stebėjo Kim Jong- Unas patvirtino „Korėjos gamybos povandeninio paleidimo sistemos patikimumą“.

Skelbiama, kad jaunasis Šiaurės Korėjos lyderis pareiškė, kad „Pchenjanas dabar yra pajėgus smogti Pietų Korėjos marionetinių pajėgų vadams ir JAV imperialistams, kai tik panorės“.

„Šis stulbinamai sėkmingas bandymas yra dar viena brangi dovana, kurią didiems lyderiams ir partijai padovanojo gynybos mokslininkai ir technologai“, – skelbia Šiaurės Korėjos žiniasklaida.

Per šalies televiziją buvo parodytos nuotraukos, kuriose Kim Jong-Unas užfiksuotas stovintis ant povandeninio laivo denio, o vėliau stebintį raketos paleidimą ant kranto per žiūronus.

Jis taip pat po bandymo susitiko su laivo įgula ir mokslininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.