Respublikonai griebiasi šiaudo: susivienijo prieš D.Trumpą

[[ge:lrytas:lrytas:1329388]]

Respublikonai siekia iš paskutiniųjų užkirsti kelią D.Trumpui.<br>AP nuotr.
Respublikonai siekia iš paskutiniųjų užkirsti kelią D.Trumpui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf

2016-04-25 09:11, atnaujinta 2017-05-27 18:14

Senatorius iš Teksaso ir Ohajo gubernatorius partijos suvažiavime Klivlende sieks atvirų tinkamo kandidato rinkimų. Tai jie paskelbė sekmadienio vakarą vienu metu.

D.Trumpo kandidatūra prezidento rinkimuose prieš demokratų kandidatą lapkritį vyksiančiuose rinkimuose būtų „neabejotina katastrofa“, – rašė T.Cruzo rinkimų kampanijos vadovas Jeffas Roe. J.Kasichas neagituos už jį balsuoti gegužės 3-iąją vyksiančiuose pirminiuose rinkimuose Indianoje, o T.Cruzas – gegužės 17-ąją Oregone ir birželio 7-ąją Naujojoje Meksikoje.

Kad būtų nominuotas respublikonų partijos kandidatu, pretendentas partijos suvažiavime liepą turi gauti iš viso 1 237 delegatų balsus. D.Trumpas yra vienintelis respublikonų kandidatas, galintis užsitikrinti absoliučią delegatų daugumą dar prieš suvažiavimą. Tačiau tam jam būtinas labai geras pasirodymas likusiuose pirminiuose rinkimuose.

Jei nė vienas iš trijų likusių kandidatų nesurinks daugumos, suvažiavime bus surengti keli balsavimai. Pirminių rinkimų rezultatai tada daliai delegatų nebus privalomi. Tai galėtų atverti kelią kitam kandidatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.