B. Nemcovo nužudymo byloje – nauji įtariamieji

Boriso Nemcovo dukros interesus atstovaujantys advokatai Vadimas Prochorovas ir Olga Michailova išplatino prašymą, kuriame teigiama, kad tyrėjai nustatė naujus įtariamuosius Kremliaus opozicionieriaus Boriso Nemcovo nužudymo byloje. Tiesa, pastariesiems kaltinimai dar nėra pateikti, rašo meduza.io.

Borisas Nemcovas buvo nušautas praėjusių metų vasario 27 d. Maskvos centre.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Borisas Nemcovas buvo nušautas praėjusių metų vasario 27 d. Maskvos centre.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-27 15:35, atnaujinta 2017-05-27 11:04

Jų pranešime, kuriame be kita ko yra ir nuoroda į bylos medžiagą, teigiama, kad prie politiko nužudymo gali būti prisidėjęs Vidaus pajėgų bataliono „Sever“ karininkas Ruslanas Geremejevas ir jo brolis Artūras Geremejevas.

Pranešime nurodoma ir daugiau žmonių, kurie galėjo būti prisidėję prie politiko nužudymo. Tarp jų „Sever“ vadas Alibekas Delimchanovas, Čečenijos Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai Aslanbekas Chatajevas ir Šamchanas Tazabajevas. Įtariamųjų sąraše atsidūrė ir R,Geremejevo artimieji – Čečenijos senatorius Sulejmanas Geremejevas bei Čečenijos Šolkovsko rajono viršininkas Vacha Geremejevas.

„Nepaisant to, jog tyrėjai nustatė aplinkybes, galimai nurodančias, kad minėti asmenys susiję su B.Nemcovo nužudymu, kol kas niekas iš jų nėra apklaustas. Dėl jų nėra atlikti operatyviniai veiksmai. R.Geremejevas ir jo broliui A.Geremejevas net nepareikšti kaltinimai“, – skelbiama pranešime.

Borisas Nemcovas buvo nušautas praėjusių metų vasario 27 d. Maskvos centre. Dėl jo nužudymo buvo sulaikyti penki čečėnai, tarp jų ir įtariamas žmogžudystės vykdytojas Zauras Dadajevas. Jis anksčiau tarnavo minėtame „Sever“ batalione.

Praėjus kuriam laikui buvo paskelbta, jog Kremliaus oponento nužudymą užsakė Ruslanas Muchudinovas. Buvo paskelbta jo tarptautinė paieška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.