Izraelio ministrė: mūsų šalies kritika yra naujas antisemitizmas

Izraelio teisingumo ministrė Ayelet Shaked savo šalies kritiką pavadino naujuoju antisemitizmu. Politikė išpeikė Europos lyderius, kurie esą pernelyg kritikuoja Izraelį.

A.Shaked (viduryje) teigė mananti, kad dabar antisemitizmas yra maskuojamas Izraelio kritika.<br>AP nuotr.
A.Shaked (viduryje) teigė mananti, kad dabar antisemitizmas yra maskuojamas Izraelio kritika.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2016, 10:52 PM, atnaujinta May 26, 2017, 7:12 AM

„Praeityje girdėdavome, kaip Europos šalių vadovai kritikuodavo žydus. Dabar jie kritikuoja Izraelį. Tai yra tas pats antisemitizmas – šmeižtas, melo skleidimas, tikrovės iškraipymas ir mėginimas žmonėms išplauti smegenis, kad jie nekęstų Izraelio ir žydų“, – interviu „The Washington Post“ sakė A.Shaked.

Ministrė taip pat pasipiktino ir įvairiais judėjimais, kurie reikalauja Izraeliui taikyti ekonominį ir politinį spaudimą, kad palestiniečiams būtų suteikta daugiau teisių.

„Tai tas pats antisemitizmas, tik vietoj to, kad priešintųsi žydams, jie priešinasi Izraeliui“, – aiškino politikė.

Krokuvoje šią savaitę kalbą sakiusi Izraelio ministrė atkreipė dėmesį ir į augantį antisemitizmą Europoje.

A.Shaked priminė ir neseniai Jungtinės Karalystės Leiboristų partijos narių pasisakymus, kad Adolfas Hitleris iš tikrųjų buvo sionistas, ir pasiūlymą Izraelio gyventojus perkelti į JAV.

„Dabar antisemitizmas nėra politiškai korektiškas, bet nusistatymas prieš Izraelį yra priimtinas. Tokių pažiūrų žmonėms neturėtų būti leidžiama užimti svarbius valdžios postus“, – kalbėjo politikė.

Trečiadienį pristatytas Tel Avivo universiteto tyrimas nurodė, kad smurtinių antisemitinių išpuolių pernai sumažėjo, Europos žydai jaučia didesnį nerimą dėl ateities.

Tyrime pastebima, kad žydų bendruomenės jaučia grėsmę dėl musulmonų radikalizacijos, migrantų judėjimo į Europą ir šios krizės sukelto kraštutinių dešiniųjų partijų populiarėjimo įvairiose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.