A. Tsipras: „Graikijai metas ištrūkti iš „užburto rato“

Graikijos premjeras Alexis Tsipras pareiškė, kad metas ištrūkti iš „užburto karpymų

Graikijos premjeras Alexis Tsipras pareiškė, kad metas ištrūkti iš „užburto karpymų rato“ ir pradėti derybas su euro zona dėl skolos nurašymo, informuoja BBC.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Graikijos premjeras Alexis Tsipras pareiškė, kad metas ištrūkti iš „užburto karpymų rato“ ir pradėti derybas su euro zona dėl skolos nurašymo, informuoja BBC.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-09 15:35, atnaujinta 2017-05-26 03:27

Pirmadienį Graikijos parlamentas priėmė naują, didelių diskusijų sukėlusį mokestinių ir pensijų reformų paketą.

Priemonės, būtinos norint skirti Graikijai dar vieną tarptautinės paramos dalį, pirmadienį svarstomos euro zonos finansų ministrų susitikime. Tačiau prieš jas griežtai pasisako profsąjungos ir kampanijos, nukreiptos prieš griežto taupymo programą.

„Mes turime svarbią galimybę pasiekti, kad šalis ištrūktų iš šio užburto rato ir įžengtų į „grįžtamosios sėkmės ratą“, – parlamentarams sakė A. Tsipras.

Pirmadienis, sakė jis, „yra svarbi diena. Po šešerių metų euro grupė susitiks aptarti skolos nurašymo“. Galimybė sušvelninti Graikijos skolas tapo įmanoma tik po to, kai buvo susitarta dėl esminių pensijų sistemos reformų“.

Debatai dėl naujų priemonių Graikijos parlamente truko dvi dienas: buvo svarstoma, ar priimti nepopuliarias pensijų ir mokesčių reformas. Jos sumažins dalį pensijų išmokų, sujungs į vieną kelis pensijų fondus, didins socialinės apsaugos įmokas bei didins mokesčius vidutines ir didesnes pajamas gaunantiems asmenims.

Graikijos profsąjungos pareiškė, kad šalis nebepakeltų dar vieno griežto taupymo priemonių raundo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.