Meksikos teismas leido išduoti El Chapo JAV

Meksikos teismas nusprendė, kad

Meksikos teismas nusprendė, kad narkotikų baronas Joaquiną Guzmaną, dar vadinamas „Neūžauga“ (El Chapo), gali būti išduotas Jungtinėms Valstijoms.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikos teismas nusprendė, kad narkotikų baronas Joaquiną Guzmaną, dar vadinamas „Neūžauga“ (El Chapo), gali būti išduotas Jungtinėms Valstijoms.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 8:52 PM, atnaujinta May 26, 2017, 2:51 AM

Bet šaltinis Užsienio reikalų ministerijoje žurnalistams pareiškė, kad kelias artimiausias savaites nereikėtų tikėtis kokių nors Meksikos valdžios veiksmų.

Anksčiau buvo pranešta, kad J. Guzmanas perkeltas į kalėjimą netoli Meksikos ir JAV sienos. Tada manyta, jog tai – ekstradicijos preliudija, bet pareigūnai šias prielaidas atmetė ir tvirtino, kad galutiniam sprendimui gali prireikti visų metų.

Kovo 2 d. J. Guzmanas pats pasiprašė išsiunčiamas į JAV ir pareiškė norįs „pamiegoti Amerikos kalėjime“ – dėl režimo Altiplano kalėjime ypatumų jis turėjo kas keturios valandos eiti į naują kamerą.

Sausio 9 d. buvo sužinota, kad Meksikos valdžia ketina išduoti narkotikų baroną Jungtinėms Valstijoms.

„Neūžauga“ plačiai išgarsėjo, kai praėjusių metų liepos 12 d. pabėgo iš Altiplano kalėjimo. Jam išlaisvinti 10 metrų gylyje buvo iškastas 1,5 kilometro ilgio tunelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.