Londono meras nevažiuos į JAV, jeigu prezidentu taps D. Trumpas

[[ge:lrytas:lrytas:1390761]]

S.Khanas prieš keletą dienų išrinktas Londono meru.<br>AP nuotr. iš archyvo
S.Khanas prieš keletą dienų išrinktas Londono meru.<br>AP nuotr. iš archyvo
D. Trumpas sulaukė nemalonaus signalo iš Londono.<br>AP nuotr.
D. Trumpas sulaukė nemalonaus signalo iš Londono.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-10 07:47, atnaujinta 2017-05-26 02:39

Anksčiau 69-erių D. Trumpas paragino uždrausti musulmonams įvažiuoti į JAV ir pareiškė, jog Londone „yra tokio radikalizacijos lygio vietų, kad policininkai ten būgštauja dėl savo gyvybės“.

Po šio pareiškimo peticija, raginanti uždrausti milijardieriui atvykti į Jungtinę Karalystę, tiesiog per kelias valandas surinko 100 tūkstančių balsų, reikalingų jai svarstyti parlamente. Bet parlamentarai šiai idėjai nepritarė.

„Jeigu D. Trumpas taps prezidentu, mano tikėjimo pagrindai man neleis ten vykti, ir tai reiškia, kad aš negalėsiu bendradarbiauti su Amerikos miestų merais ir keistis idėjomis“, – sakė S. Chanas interviu žurnalui „Time“.

Kartu jis pažymėjo, kad yra suinteresuotas užmegzti bendradarbiavimo ryšius su Niujorko ir Čikagos merais, ir pranešė, kad planuoja apsilankyti Jungtinėse Valstijose dar prieš prezidento rinkimus – „tam atvejui, jeigu nugalėtų D. Trumpas“.

Tačiau D.Trumpas greitai surreagavo į šią žinutę. Jis pareiškė, kad padarytų naujajam Londono merui išimtį dėl pasiūlyto draudimo musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas.

„Visada bus išimčių“, – sakė Respublikonų partijos kandidatas. Verslininkas sakė esąs „laimingas“, kad S. Chanas vadovaus Londonui ir pridūrė: „Jei jis gerai atliks darbą, bus puiku“.

Leiboristas S. Khanas, laimėjęs gegužės 5 d. surengtus Jungtinės Karalystės sostinės mero rinkimus, įeis į istoriją kaip pirmasis musulmonas šiame poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.