Naujajam Londono merui D. Trumpas padarytų išimtį

Numanomas JAV

Savaitgalį prisaikdintas naujasis Londono meras Sadiqas Khanas išreiškė nerimą, kad negalės įvažiuoti į Jungtines Valstijas, jeigu D.Trumpas bus išrinktas prezidentu per lapkričio mėnesio rinkimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Savaitgalį prisaikdintas naujasis Londono meras Sadiqas Khanas išreiškė nerimą, kad negalės įvažiuoti į Jungtines Valstijas, jeigu D.Trumpas bus išrinktas prezidentu per lapkričio mėnesio rinkimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2016, 4:17 PM, atnaujinta May 26, 2017, 12:57 AM

Gruodžio mėnesį, praėjus kelioms dienoms 14 žmonių gyvybes nusinešusio teroristinio išpuolio San Bernardine, Kalifornijoje, respublikonų kandidatas paragino į valstijas nebeįsileisti islamą išpažįstančių žmonių.

Savaitgalį prisaikdintas naujasis Londono meras Sadiqas Khanas išreiškė nerimą, kad negalės įvažiuoti į Jungtines Valstijas, jeigu D.Trumpas bus išrinktas prezidentu per lapkričio mėnesio rinkimus.

„Visada bus išimčių“, – nuramino D.Trumpas interviu „The New York Times“, kuris publikuojamas pirmadienį.

Arogantiškų pareiškimų nevengiantis nekilnojamojo turto magnatas, kuris nuolatiniais imigrantų, musulmonų ir moterų užgauliojimais nuo savęs atstūmė nemažai amerikiečių, vis dėto pasveikino S.Khano pergalę mero rinkimuose.

„Džiaugiausi tai išvydęs, – sakė jis. – Manau, jog tai yra labai geras dalykas ir tikiuosi, kad jis gerai atliks savo darbą, nes, tiesą sakant, tai būtų labai labai gerai.“

„Jeigu jis gerai atliks darbą, tiesą sakant, jeigu jis puikiai atliks darbą, tai bus nuostabu“, – pridūrė jis.

S.Khanas, kurio tėvai yra pakistaniečiai imigrantai, yra pirmas Londono meras musulmonas.

„Noriu vykti į Ameriką ir susitikti bei susipažinti su Amerikos merais“, – sakė S.Khanas žurnalui „Time“.

„Jeigu Donaldas Trumpas taps prezidentu, aš negalėsiu ten nuvykti dėl savo tikėjimo“, – sakė jis ir pridūrė esąs tikras, kad „Donaldo Trumpo požiūris į politiką“ nelaimės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.