B. Obama dėl bombardavimo II pasaulinio karo metu neatsiprašys

Barakas Obama

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2016, 10:41 AM, atnaujinta May 25, 2017, 11:35 PM

2009 m. Nobelio taikos premija apdovanotas B. Obama gegužės 27 d. kartu su Japonijos premjeru Shinzo Abe lankysis Hirošimoje.

Apie tokį sprendimą nuomonę pareiškė ir JAV prezidento padėjėjo pavaduotojas nacionalinio saugumo klausimams Benas Rhodsas , kuris tinklaraštyje rašė, kad sausį savo kadenciją baigsiantis JAV prezidentas B. Obama iš naujo nesvarstys per Antrąjį pasaulinį karą priimto sprendimo panaudoti atominį ginklą, o susikoncentruos į bendrą šalių ateitį.

JAV prezidentas gegužės pabaigoje Japonijoje dalyvaus Didžiojo septyneto viršūnių susitikime, po kurio jis pirmą kartą apsilankys Vietname.

Balandžio mėnesį miestą aplankė JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry. Jis padėjo vainiką, pagerbdamas branduolinio sprogimo aukų atminimą, ir paliko įrašą svečių knygoje.

1984 metais Hirošimoje lankėsi buvęs JAV prezidentas Jimmy Carteris, bet jo kaip valstybės vadovo įgaliojimai tuo metu jau buvo pasibaigę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.