Tunise per reidus žuvo 4 policininkai ir trys džihadistai

Tunise per kelis atskirus

Tunise per kelis atskirus reidus, surengtus netoli sostinės ir šalies pietuose, žuvo keturi policininkai ir trys džihadistai, pranešė pareigūnai.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Tunise per kelis atskirus reidus, surengtus netoli sostinės ir šalies pietuose, žuvo keturi policininkai ir trys džihadistai, pranešė pareigūnai.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

May 12, 2016, 7:09 AM, atnaujinta May 25, 2017, 10:08 PM

Tunisą, Arabų pavasario gimimo vietą, džihadistų smurto banga krečia nuo pat jo 2011 metų revoliucijos, per kurią buvo nušalintas ilgametis šalies diktatorius Zine'as El Abidine'as Ben Ali.

Kaip nurodė Vidaus reikalų ministerija, trečiadienį keturi policininkai žuvo Tatueno provincijoje, kai per įsiplieskusį susišaudymą vienas kovotojas detonavo savo mirtininko diržą.

„Vienas teroristinis elementas buvo nušautas, o kitas susprogdino savo sprogmenų diržą, nužudydamas du pareigūnus ir du nacionalinės gvardijos agentus“, – sakoma ministerijos pranešime.

Per anksčiau įvykusį reidą du įtariami džihadistai buvo nukauti netoli sostinės per operaciją prieš kuopelę, kuri planavo „vienalaikes“ atakas, pranešė tas pats šaltinis.

Per šią Arianos provincijoje vykusią operaciją buvo suimta šešiolika žmonių, taip pat konfiskuota automatų, pistoletų ir amunicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.