D.Trumpas su respublikonų lyderiais aptarė nesutarimus

Numanomas JAV

D.Trumpas po šių susitikimų optimistiškai kalbėjo apie užkastą karo kirvį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Trumpas po šių susitikimų optimistiškai kalbėjo apie užkastą karo kirvį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

May 13, 2016, 8:57 AM, atnaujinta May 25, 2017, 7:14 PM

D.Trumpas, kuriam šis susitikimas buvo itin svarbus ankstyvas išbandymas prieš lapkritį vyksiančius visuotinius rinkimus, aptarė su P.Ryanu ir kitais respublikonų lyderiais tarpusavio nesutarimus.

Nors keli respublikonai pripažino, kad partijoje išlieka gilių nesutarimų dėl tikėtino visuotinių rinkimų vėliavnešio, kurio pareiškimai dažnai būna nutolę nuo konservatyviosios ideologijos, D.Trumpas po šių susitikimų optimistiškai kalbėjo apie užkastą karo kirvį.

„Puiki diena D.C. (Vašingtone) su @PirmininkuRyanu ir respublikonų vadovybe. Viskas iš tikrųjų puikiai klojosi“ – D.Trumpas rašė savo žinutėje.

Vėliau paskelbtame bendrame pranešime D.Trumpas ir P.Ryanas teigė, kad šis susitikimas buvo „teigiamas žingsnis suvienijimo link“, ir pabrėžė, kad partijos svarbiausias tikslas – lapkritį įveikti tikėtiną demokratų kandidatę Hillary Clinton .

Vis dėlto P.Ryanas, kuris praeitą savaitę tvirtino dar „nesantis pasiruošęs“ palaikyti D.Trumpo kaip partijos vėliavnešio, šįkart irgi neišreiškę oficialaus palaikymo.

„Manau, visa tai juda teigiama kryptimi, ir galvoju, kad tai pirmasis daug vilčių teikiantis susitikimas, – P.Ryanas sakė žurnalistams. – Kita vertus, per 45 minutes neįmanoma susitarti dėl visų procesų, problemų ir principų, apie kuriuos kalbamės.“

Nors nesutarimų išlieka, D.Trumpas atrodė sudaręs trapią taiką su partijos lyderiais, kurie nesivaržydavo jį aštriai kritikuoti per pirminių rinkimų kampaniją.

„Nors atvirai kalbėjome apie savo nedaugelį nesutarimų, pripažįstame, kad taip pat esama daug svarbių sričių, kur mūsų nuomonės sutampa, – sakoma D.Trumpo ir P.Ryano bendrame pranešime. – Surengsime papildomas diskusijas, bet liekame įsitikinę, kad tai puiki galimybė suvienyti mūsų partiją ir laimėti šį rudenį, taip pat esame visiškai pasiryžę dirbti kartu, kad pasiektume tą tikslą.“

Milijardierius verslininkas, kuris anksčiau niekada nėra siekęs būti išrinktas į kokį nors postą, taip pat susitiko su aukšto rango Senato respublikonais, įskaitant Senato daugumos lyderį Mitchą McConnellą, kuris pareiškė savo palaikymą D.Trumpui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.