Šiaurės Korėja paleido sulaikytą rusų jachtą

Rusijos pareigūnai sekmadienį pranešė, kad Šiaurės Korėja paleido anksčiau

Šiaurės Korėja paleido Japonijos jūroje sulaikytą rusų jachtą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Šiaurės Korėja paleido Japonijos jūroje sulaikytą rusų jachtą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2016, 4:26 PM, atnaujinta May 25, 2017, 12:33 PM

„Rusų jachta „Elfin“ šiandien išvyko iš Šiaurės Korėjos Kimčcheko uosto į Vladivostoką“, – šalies valstybinei televizijai sakė Rusijos ambasados Pchenjane atstovas Denisas Samsonovas.

Rusijos konsulas Šiaurės Korėjos Čondžino mieste naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pažymėjo, jog, Šiaurės Korėjos pareigūnų teigimu, įvyko „nesusipratimas“.

Kitas diplomatas Vladivostoke Igoris Agafonovas agentūrai sakė, kad su jachtos įgula, kurią sudaro penki nariai, susisiekta ir kad jie plaukia namo.

Šiaurės Korėjos pakrančių sargyba penktadienio vakarą Japonijos jūroje sulaikė Rusijos jachtą „Elfin“ su penkių asmenų įgula ir nuvilko ją į uostą, šeštadienį pranešė Rusijos pareigūnai.

Anksčiau vienas Rusijos ambasados Pchenjane tarnautojas nurodė, jog minėti penki asmenys buvo sulaikyti penktadienį vakare plaukdami jachta iš regatos Pietų Korėjos Busano uoste į Vladivostoką.

Penktadienį Primorės buriavimo federacijos viceprezidentas Jevgenijus Chromčenka socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad rusų jachtą sustabdė „Šiaurės Korėjos žvejų“ laivas taške, esančiame už 85 jūrmylių nuo kranto, ir buvo nuvilktas į krantą.

Rusija turi nedidelę sienos atkarpą su Šiaurės Korėja ir palaiko gana draugiškus santykius su šia stalinistinio režimo valstybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.