Irano teisėjas: „Esi nekaltas? Po mirties bausmės lauks dangus!“

Keturis vyrus myriop pasmerkęs Irano teisėjas vienam iš jų pasakė, kad jis po mirties pateks į dangų, jei iš tiesų buvo nekaltas. Vyras iki paskutinės akimirkos tikino esąs nekaltas, o teismo posėdyje, trukusiame tik dvi minutes, buvo nuspręsta, kad jis nusipelnė mirti, rašo „The Independent“.

„RIA Novosti“/“Scanpix“ asociatyvinė nuotr.
„RIA Novosti“/“Scanpix“ asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 3:08 PM, atnaujinta May 25, 2017, 7:51 AM

„Jei esi nekaltas, tu pateksi į dangų po to, kai tave pakars“, – tokius šokiruojančius žodžius Reza Hosseini išgirdo iš teisėjo, kuris paskelbė jam mirties nuosprendį dėl tariamo narkotikų laikymo.

Nuosprendį dėl savo mirties R.Hosseini išgirdo Kezel Hesaro kalėjimo teisme, kuris truko tik porą minučių. R.Hosseini buvo vienas iš keturių žmonių, kuriems Šiaurės Irane gegužės 3 dieną buvo įvykdyta mirties bausmė dėl nusikaltimų susijusių su narkotikais.

Šiuolaikinė raganų medžioklė

Pasak žinių agentūros HRANA, teismo posėdžio metu 34-metis R.Hosseini pastoviai tvirtino esąs nekaltas, bet teisėjas Tayerani atkirto, kad tokiu atveju po mirties bausmės vyro lauks dangus.

Nevyriausybinė organizacija „Irano žmogaus teisės“ („Iran Human Rights“, IHR) pamatė R.Hosseini testamentą, kuriame jis rašė, kad buvo nekaltas ir taip pat užsiminė apie šokiruojančius teisėjo komentarus.

Velionio žmona Azadeh Geravand patvirtino savo vyro žodžius. Ji taip pat pasakė, kad R.Hosseini buvo kankinamas ir jam prieš pat mirtį nebuvo leista pamatyti savo šeimos.

Narkotikai, apie kuriuos užsiminta Rezos byloje, buvo aptikti mūsų kaimynų name. Mes kaimynų net nepažinojome, – aiškino A.Geravand. – Vienintelė priežastis, kodėl mano vyras buvo suimtas buvo ta, kad jis priešinosi pareigūnams stovėjimo aikštelėje prie mūsų namų.“

Neleido atsisveikinti su vyru

„Pirmąsias 70 įkalinimo dienų jis buvo kankinamas ir apklausiamas. Mums nebuvo leista jo aplankyti, kol jis buvo perkeltas į Kezel Hesaro kalėjimą ir net tada mes pirmą kartą jį pamatėme tik praėjus 11 mėnesių nuo jo įkalinimo pradžios.

Kai suvokėme, kad jam įvykdys mirties bausme, aš iš Rezos motina kažkaip sugebėjome nuvažiuoti 840 kilometrų iki kalėjimo, kad paskutinį kartą jį pamatytume. Tačiau, kai atvykome, valdžia mums neleido jo pamatyti ir mus įžeidinėjo.

Mano vyras paklausė teisėjo: „Kodėl turėčiau sakyti, kad aš kaltas, jei esu nekaltas?“ Tada jam teisėjas atsakė, kad jei tai tiesa, jis pateks į dangų po to, kai bus pakartas“, – pasakojo A.Geravand.

Pasak IHR, kasmet Irane mirties bausmė yra įvykdoma keliems šimtams žmonių. Pernai šalyje dėl nusikaltimų, susijusių su narkotikais buvo pakarti 639 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.