Paieška: policija uždarė visą V.Putinui pasiskundusio vyro kaimą

Policijos pareigūnai aptvėrė Kenchio kaimą Čečėnijoje ir ieškojo vieno iš ten kilusio vyro, kuris balandį pasiskundė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl prastos gyvenimo kokybės, rašo „The Moscow Times“.

Čečėnijos policija uždarė Kenchio kaimą, nes bando surasti R.Džalaldinovą, kuris Rusijos prezidentui V.Putinui pasiskundė dėl prastos gyvenimo kokybės ir valstybės tarnautojų lupikavimo.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Čečėnijos policija uždarė Kenchio kaimą, nes bando surasti R.Džalaldinovą, kuris Rusijos prezidentui V.Putinui pasiskundė dėl prastos gyvenimo kokybės ir valstybės tarnautojų lupikavimo.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 7:47 PM, atnaujinta May 25, 2017, 6:42 AM

Kaimo gyventojai pirmadienį pranešė laikraščiui „Kommersant“, kad per pastarąsias kelias dienas policija Kenchį aptvėrė ir griežtai apribojo, kas galėjo patekti į gyvenvietę.

Pasak vietinių, policijos pareigūnai po vieną kalbino visus kaimiečius ir jų reikalavo išduoti, kur buvo Ramazanas Džalaldinovas.

Balandžio 14 dieną R.Džalaldinovas internetinėje erdvėje paviešino vaizdo įrašą skirtą šalies prezidentui V.Putinui, kuriame vyras skundėsi dėl prastos gyvenimo kokybės Kenchyje ir taip pat apkaltino Čečėnijos valstybės tarnautojus lupikavimu.

Iš karto po to R.Džalaldinovas sulaukė grasinimų dėl vaizdo įrašo ir buvo priverstas bėgti į Dagestano respubliką, kuri yra šalia Čečėnijos.

Praėjusią savaitę R.Džalaldinovo žmona pranešė, kad grupė kaukėtų vyrų įsilaužė į šeimos namus Kenchyje, į lauką išvedė ją ir vaikus, o po to namą padegė.

Laikraštis „Kommersant“ rašė, kad kaukėti padegėjai automobiliu nugabeno R.Džalaldinovo žmoną ir vaikus prie sienos su Dagestanu ir juos ten paleido – bet iš pradžių atėmę jų pasus. Pasak Dagestano portalo „Černovik“, pabėgusio vyro šeima buvo „išmesta po tiltu“.

„Tie vyrai uždraudė Kenchio gyventojams kalbėti apie šį įvykį ir grasino sudeginti jų namus“, – R.Džalaldinovo žmona sakė Dagestano portalui „Černovik“.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas neigė, kad respublikos saugumo pajėgos padegė R.Džalaldinovo namą ir kaltino vyrą savo paties namo padegimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.