Donaldas Trumpas pasiuntė netikėtą žinią Šiaurės Korėjai

Iki šiol JAV laikėsi Pchenjano izoliavimo strategijos.

Kai jam buvo priminta, kad Šiaurės Korėja turi branduolinių ginklų, D.Trumpas atsakė: „Žinau tai. Beje, turi ir Kinija.“<br>AP nuotr.
Kai jam buvo priminta, kad Šiaurės Korėja turi branduolinių ginklų, D.Trumpas atsakė: „Žinau tai. Beje, turi ir Kinija.“<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2016-05-18 08:53, atnaujinta 2017-05-25 06:07

„Kalbėčiausi su juo, man nebūtų jokios problemos kalbėtis su juo“, – sakė numanomas Respublikonų partijos kandidatas išskirtiniame interviu naujienų agentūrai „Reuters“.

Iki šiol JAV laikėsi Pchenjano izoliavimo strategijos.

„Smarkiai spausčiau Kiniją, nes ekonomiškai turime didžiulę galią Kinijai. Žmonės to nesuvokia“, – pridūrė D.Trumpas, kalbėdamas apie Kiniją kaip vienintelę Šiaurės Korėjos sąjungininkę.

„Jie siurbia iš mūsų šalies milijardus dolerių. Milijardus. O mes turime didžiulę galią Kinijai. Kinija gali išspręsti tą problemą per vieną susitikimą ar vienu telefono skambučiu“, – sakė verslo magnatas.

Paklaustas, kaip tai galėtų vykti, D.Trumpas atsakė: „Nes jie turi didžiulę galią Šiaurės Korėjai“.

Kai jam buvo priminta, kad Šiaurės Korėja turi branduolinių ginklų, D.Trumpas atsakė: „Žinau tai. Beje, turi ir Kinija.“

Respublikonas taip pat paragino peržiūrėti Paryžiaus klimato sutartį, pareiškęs, kad „nėra didelis jos gerbėjas“, ir išreiškė nepritarimą Rusijos prezidento Vladimiro Putino veiksmams Rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.