D. Trumpas H. Clinton išvadino vyro neištikimybės įgalintoja

„Ir išprievartavimą“, – pareiškė D.Trumpas.

B.Clintono žmona, buvusi valstybė sekretorė Hillary Clinton turi daugiausiai šansų užsitikrinti Demokratų partijos kandidatės statusą ir tikriausiai surems ietis su D.Trumpu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Clintono žmona, buvusi valstybė sekretorė Hillary Clinton turi daugiausiai šansų užsitikrinti Demokratų partijos kandidatės statusą ir tikriausiai surems ietis su D.Trumpu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 19, 2016, 10:27 AM, atnaujinta May 25, 2017, 2:43 AM

B.Clintono žmona, buvusi valstybė sekretorė Hillary Clinton turi daugiausiai šansų užsitikrinti Demokratų partijos kandidatės statusą ir tikriausiai surems ietis su D.Trumpu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Kai interviu televizijos kanalo „Fox News“ laidų vedėjui Seanui Hannity metu verslo magnato buvo paklausta apie dienraštyje „The New York Times“ praėjusį savaitgalį pasirodžiusį ne itin malonų straipsnį apie jo santykius su moterimis, D.Trumpas nukreipė dėmesį į B.Clintoną.

„Beje, žinote, tai ne blogiausia, OK, – sakė D.Trumpas. – Pažiūrėkite, ką teko išgyventi Clinton dėl tų visų problemų ir dalykų, kuriuos jis padarė.“

Tuomet S.Hannity perėjo prie klausimo, ar laikraštis paims interviu iš tokių moterų, kaip Juanita Broaddrick, Paula Jones ir Kathleen Willey – visos jos kaltino B.Clintoną seksualiniu priekabiavimu.

„Vienu atveju kalbama apie apsinuoginimą, kitu atveju – apie grabaliojimą, glamonėjimą ir lietimą prieš moters valią“, – sakė S.Hannity.

„Ir išprievartavimą“, – pareiškė D.Trumpas.

„Ir išprievartavimą“, – pakartojo S.Hannity.

Mergišiaus reputacija ir įtarimai dėl nesantuokinių ryšių bei neteisėto seksualinio elgesio lydėjo B.Clintoną visą jo politinę karjerą.

1992 metais, kai B.Clintonas pirmą kartą kandidatavo į prezidentus, viena iš jo rinkimų kampanijos vadovių net sugalvojo specialų terminą apibūdinti periodiškai pasigirstantiems gandams apie jo nesantuokinius romanus – „mergšių protrūkiai“.

Daugiau įtarimų dėl jo nederamo seksualinio elgesio iškilo į viešumą, kai tyrėjai 1997 metais ėmė aiškintis apie B.Clintono seksualinius ryšius su Baltųjų rūmų stažuotoja Monica Lewinsky. Dėl šio reikalo jam buvo pradėtas apkaltos procesas.

1998 metais jis sutiko sumokėti 850 tūkst. JAV dolerių kompensaciją Arkanzaso valstijos tarnautojai P.Jones, kad būtų nutraukta jam iškelta byla dėl seksualinio priekabiavimo.

P.Jones tvirtino, kad tuo metu, kai B.Clintonas dar buvo Arkanzaso gubernatorius, o ji – valstybės tarnautoja, jis pasikvietė ją į viešbučio kambarį, apsinuogino ir pasiūlė pasimylėti oraliniu būdu. Pagal sudarytą susitarimą B.Clintonui neteko pripažinti kaltės ar atsiprašyti.

Slaugė J.Broaddrick 1999 metais pareiškė, kad 1978-aisiais B.Clintonas, kuris tuo metu buvo valstijos generalinis prokuroras, išžagino ją Litl Roko viešbutyje.

Baltųjų rūmų savanorė K.Willey tvirtino, kad prezidentas ją grabaliojo, kai ji 1993-ųjų lapkritį apsilankė Ovaliniame kabinete, tikėdamasi būti įdarbinta.

B.Clintonas paneigė J.Broaddrick ir K.Willey jam mestus kaltinimus.

D.Trumpas pastarosiomis savaitėmis leido aiškiai suprasti, kad B.Clintono seksualinio gyvenimo peripetijos taps viena svarbiausių jo kampanijos temų. Verslo magnatas mitinguose ir socialinėje žiniasklaidoje buvusį prezidentą vadina „blogiausiu moterų išnaudotoju politikos istorijoje“, o jo žmoną – vyro neištikimybės „įgalintoja“.

H.Clinton atsisakė komentuoti savo politinio varžovo pareiškimus, pareiškusi, kad „neturi ką pasakyti“ apie D.Trumpą ir tai, kaip jis vykdo savo kampaniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.