„EgyptAir“ lėktuvu skristi turėjusį britą išgelbėjo skambutis

Iš Jungtinės Karalystės kilęs Ianas Phillipsas turėjo skristi dingusiu oro linijų „Egypt Air“ MS804 reiso lėktuvu. Tačiau į Kairą darbo reikalais vykti turėjusiam britui pavyko išvengti nelaimės dėl to, kad jam paskambinęs darbo vadovas pranešė apie pasikeitusius planus, skelbia „Newsweek“.

Į Kairą dingusiu „Egypt Air“ lėktuvu darbo reikalais skristi turėjęs I.Phillipsas kelionės išvengė, kai darbo vadovas jam paskambino pranešti apie pasikeitusius planus.<br>AP nuotr.
Į Kairą dingusiu „Egypt Air“ lėktuvu darbo reikalais skristi turėjęs I.Phillipsas kelionės išvengė, kai darbo vadovas jam paskambino pranešti apie pasikeitusius planus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2016, 12:49 PM, atnaujinta May 24, 2017, 10:48 PM

Londone dirbantis 48-metis I.Phillipsas ketino skristi iš Paryžiaus į Kairą lėktuvu, kuris pradingo ankstyvą ketvirtadienio rytą netoli Karpato salos prie Kretos. Lėktuvu skrido 66 žmonės, įskaitant dešimt įgulos narių ir tris vaikus.

Pašto pristatymo įmonei „CMS Network“ dirbantis britas keliauja po visą pasaulį ir klientams asmeniškai perduoda svarbius dokumentus. Dauguma I.Phillipso klientų yra bankai, o dokumentai, yra susiję su akcijų platinimu ir todėl gali būti matomi tik paties gavėjo.

Dažniausiai I.Phillipsas skrenda į Europos finansines sostines – pavyzdžiui Ciurichą, Šveicarijoje. Kurjeris skraido nuolatos, tačiau būna laikotarpių, kai jam į orlaivį nereikia įžengti ištisus mėnesius. Kai darbovietė britui pranešė, kad jam reikės skristi į Kairą, I.Phillipsas net tris savaites nebuvo skridęs niekur kitur ir iš karto sutiko leistis į kelionę.

„Aš dirbu kurjeriu jau ketverius su puse metų, – aiškino I.Phillipsas. – Kas iš darbuotojų lėktuvu skraidins dokumentus į užsienį priklauso nuo to, kas tuomet yra laisvas. Trečiadienį nuėjęs į darbą pusę devintos sutikau skristi į Kairą, todėl mane išsiuntė namo, kad pasiimčiau savo pasą ir susidėčiau lagaminą.“

„Kai važiavau iš namų atgal į darbą, gavau skambutį iš darbo vadovo, kuris man pranešė, kad užduoties atlikti nebereikės, – pasakojo britas. – Jei bilietai būtų buvę rezervuoti, man būtų tekę skristi dingusiu lėktuvu. Įmonė ketino mane siųsti iš pradžių iš Londono į Paryžių, o tada būčiau skridęs į Kairą.“

I.Phillipsas tvirtino, kad be menkiausios abejonės skristų į Kairą kad ir dabar, jei to reikėtų darbui. Britas išreiškė užuojautą dingusio lėktuvo artimiesiems ir prisipažino, kad jam reikėjo pasidalinti savo mintimis su draugais ir jas įamžinti socialiniame tinkle „Facebook“, nes „kitaip įvykis būtų užmirštas ir pranyktų padebesiuose“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.