Nauja sistema padės lengviau susekti teroristus

Ši sistema galios visoje ES, išskyrus Daniją.

AFP/ „Scanpix“ nuotr.
AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-21 16:52, atnaujinta 2017-05-24 19:18

Vadinamoji keleivio duomenų įrašo (PNR) sistema, kuriai Europos Parlamentas pritarė balandį, bus išbandyta Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io oro uoste bei pietryčiuose esančio Nicos miesto oro uoste. Vėliau sistema bus testuojama visuose Prancūzijos oro uostuose, minėtas pareigūnas sakė agentūrai AFP.

Jo teigimu, naujoji sistema turėtų visu pajėgumu pradėti veikti iki metų pabaigos, nors ES šalims yra skirti dveji metai perkelti su šia sistema susijusius teisės aktus į nacionalinę teisę.

Sumanyta „laipsniškai sujungti visas aviakompanijas“, veikiančias Prancūzijoje, sakė pareigūnas.

Sistemos bandymuose dalyvaus „Air France“, „Delta Airlines“, „Air Transat“, „Etihad“ ir „Emirates“, pranešė prancūzų dienraštis „Le Figaro“.

Europos Parlamentas dėl minėtos sistemos nubalsavo po penkerius metus trukusių debatų, kurių didžioji dalis buvo susijusių su nuogąstavimais dėl privatumo. Tačiau galutiniam sprendimu veikiausiai įtakos turėjo Paryžiuje ir Briuselyje įvykdyti teroro aktai.

PNR sistema, kaip tikimasi, padės susekti ir nubausti teroristus, taip pat prekeivius žmonėmis bei asmenis, susijusius su vaikų pornografija, ginklų prekyba ir narkotikų kontrabanda.

Į sistemą bus įtraukti tokie keleivio duomenys, kuriuos žmonės pateikia aviakompanijoms ir kelionių organizatoriams, kai rezervuoja lėktuvo bilietus.

Ši sistema galios visoje ES, išskyrus Daniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.