Bangladeše mirtinai užkapotas gydytojas

Vakarų Bangladeše mirtinai užkapotas gydytojas, o jo draugas per išpuolį buvo sunkiai

Gydytojas ir antroji auka buvo užpulti atokioje vietoje prie Kuštijos miesto.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Gydytojas ir antroji auka buvo užpulti atokioje vietoje prie Kuštijos miesto.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2016, 3:52 PM, atnaujinta May 24, 2017, 4:00 PM

Vietos policijos vadas Proloy Chisimas sakė, kad abu vyrus vakariniame Kuštijos rajone penktadienį užpuolė trys vyrai, ginkluoti mačetėmis. Dėl šio išpuolio atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“. Su ja siejama naujienų agentūra „Amaq“ penktadienį pranešė, jog gydytojas homeopatas Sanauras Rahmanas buvo užpultas dėl to, kad skleidė krikščioniškąsias vertybes.

To teiginio nebuvo galima patikrinti nepriklausomais šaltiniais. Tačiau Bangladešo valdžia teigia, kad „Islamo valstybė“ šalyje neveikia.

Pasak policijos vado, šešiasdešimtmetis gydytojas ir antroji auka – Mohammedas Saifuzzamanas buvo užpulti atokioje vietoje prie Kuštijos miesto, esančio beveik 260 km į vakarus nuo sostinės Dakos. Įvykio vietoje pareigūnai rado mačetę.

S.Rahmanas buvo žinomas vietos gyventojams kaip malonus gydytojas, kuris nemokamai gydė vargingai gyvenančius. Jis ir  M.Saifuzzamanas buvo draugai, kartu studijavo mistinę Baulo filosofiją.

M.Saifuzzamanas dėsto valstybiniame Islamo universitete. Jo draugai žino, kad jis yra ateistas ir Baulo filosofijos populiarintojas.

Savo ruožtu Bangladešo ministrės pirmininkės Sheikh Hasinos vyriausybė apkaltino opoziciją, kad ji remia religinius radikalus, kurie kaltinami dėl pastaruoju metu įvykdytų išpuolių, ir atmetė „Islamo valstybės“ teiginius, jog ji įvykdė kelis išpuolius šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.