Numušto lėktuvo aukų šeimos iškėlė ieškinį Rusijai ir V. Putinui

Rytų Ukrainoje numušto oro linijų „Malaysia Airlines“ lėktuvo aukų artimieji kreipėsi į Europos žmogaus teisių teismą norėdami iškelti bylą Rusijai ir jos prezidentui Vladimirui Putinui, skelbia „Reuters“.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridusį lėktuvą numušė Rusijoje pagaminta raketa, paleista iš raketų sistemos „Buk“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridusį lėktuvą numušė Rusijoje pagaminta raketa, paleista iš raketų sistemos „Buk“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2016, 11:56 AM, atnaujinta May 24, 2017, 5:13 PM

Gegužės pradžioje Australijos advokatų biuras „LHD Lawyers“ pateikė 10 mln. Australijos dolerių (6,43 mln. eurų) ieškinį atlyginti žalą penkioms reisu MH17 skridusio orlaivio katastrofoje žuvusių aukų šeimoms.

2014 metų liepą Rytų Ukrainoje numuštu lėktuvu iš viso skrido 298 žmonės. Visi jie žuvo orlaiviui nukritus prorusiškų separatistų kontroliuojamoje teritorijoje.

Spalį Nyderlandų saugumo taryba pateikė ataskaitą, kurioje teigiama, kad iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridusį lėktuvą numušė Rusijoje pagaminta raketa, paleista iš raketų sistemos „Buk“.

3,5 tūkst. puslapių medžiagos užimančiam ieškiniui vadovauja JAV aviacijos teisininkas Jerry Skinneris, kuris laimėjo bylą prieš Libiją, kurią iškėlė 1988 metais įvykusios Lokerbio aviakatastrofos aukų šeimos.

Manoma, kad tarp ieškovų yra australo Timas Lauschetas, kurio motina Gabriele žuvo lėktuve, mokslininkės Fatimos Dyczynski tėvai ir Naujosios Zelandijos gyventojo Roberto Ayley našlė.

Kiekvienas iš jų tikisi prisiteisti po 6,43 mln. eurų. T.Lauschetas atskleidė, kad po motinos žūties nebegalėjo išlaikyti šeimos namo.

Teismui pateiktuose dokumentuose teigiama, kad Rusijos Federacija aktyviai slėpė savo vaidmenį šioje tragedijoje, nevykdė vidinių tyrimų ir vykdė kibernetines atakas prieš Nyderlandų saugumo tarybos tinklalapį.

Kriminalinis reisu MH17 skridusio lėktuvo katastrofos tyrimas tęsis iki spalio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.