Bavarijos policija į darbą priims migrantus

Bavarijos valdžia sugalvojo, kaip užimti migrantus – jiems bus siūloma dirbti policijoje. Šios Vokietijos žemės Vidaus reikalų ministerija pradėjo kampaniją, kurios tikslas yra geriau kovoti su nusikalstamumu, kviečiant visus – net šalies paso neturinčius – migrantus palaikyti viešąją tvarką ir saugoti piliečius, rašo „The Local“.

Bavarijos vidaus reikalų ministerija kviečia migrantus ir Vokietijos paso neturinčius kitataučius prisijungti prie policijos pajėgų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Bavarijos vidaus reikalų ministerija kviečia migrantus ir Vokietijos paso neturinčius kitataučius prisijungti prie policijos pajėgų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-24 16:39, atnaujinta 2017-05-24 10:05

Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Herrmannas pirmadienį Niurnberge paskelbė naująją kampaniją, kuria siekiama sustiprinti policijos pajėgas.

Pasak ministro, patirtis parodė, kad teisėsaugos pareigūnų postus užimantys migrantai puikiai bendrauja su užsieniečiais, nes šneka ta pačia kalba ir sugeba geriau nei kiti suvokti savo tautiečių mąstyseną bei elgesį.

„Tikiu, kad tokiu būdu mes galėsime geriau ištirti nusikaltimus ir sumažinsime konfliktų skaičių, – aiškino J.Herrmannas. – Suvokėme, kad būtų neblogai, jei policijoje turėtume daugiau kolegų, kilusių iš užsienio. Jau ilgą laiką tai planavome.“

Bavarijos vidaus reikalų ministras taip pat pabrėžė, kad pradėjo naująją kampaniją dėl to, kad teisėsauga patyrė nesėkmes tiriant kelių migrantų žmogžudystes, kurias įvykdė neonacių teroristinė grupuotė „Nacionalinis socialistinis pogrindis“.

Pasak J.Hermanno, Bavarijos policija nepakankamai „jautriai“ elgėsi su nužudytų žmonių artimaisiais.

Bavarijoje nėra dokumentuojama, kiek policijos pareigūnų yra vokiečiai kilę iš migrantų šeimų. Tačiau per pastaruosius 23 metus šioje Vokietijos žemėje policininkais tapo 159 žmonės, neturėję vokiškų pasų. Šie pareigūnai buvo kilę iš 19 skirtingų šalių, o dauguma turėjo Turkijos pilietybę.

Naujoji policijos kampanija būtent ir pabrėžė tai, kad pareigūnais tapti norintys naujokai neprivalo turėti Vokietijos pilietybės. Vokietijos policijos sąjungos atstovas Hermannas Benkeris tvirtino palaikantis Bavarijos pastangas pritraukti daugiau migrantų ir pabėgėlių.

Tačiau H.Benkeris perspėjo, kad policijos standartai yra aukšti, o tapti pareigūnu pavyksta ne visiems norintiems. Net 40 proc. visų naujokų yra išlaikę abitūros egzaminą, kurį Vokietijoje pasirenka tik patys pažangiausi moksleiviai. 

Reikalavimai nebus žeminami vien dėl to, kad policininkais tapti norintys migrantai neturi Vokietijos paso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.