Pietų Korėjos teismas atmetė tos pačios lyties asmenų santuokas

Pietų Korėjos teismas

Pietų Korėjos teismas atmetė tos pačios lyties asmenų santuokas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pietų Korėjos teismas atmetė tos pačios lyties asmenų santuokas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 11:36 AM, atnaujinta May 24, 2017, 8:07 AM

Režisierius Kim Jho Gwang-Soo ir jo ilgametis partneris Kim Seung-Hwanas 2013 metų rugsėjį Seule surengė vestuvių ceremoniją ir pateikė vietos administracijai santuokos įregistravimo dokumentus, kurie buvo atmesti.

Nors homoseksualumas Pietų Korėjoje nėra nelegalus, tos pačios lyties asmenų santuokos nėra pripažįstamos ir šalis išlieka labai konservatyvi lytinės tapatybės klausimais.

Pora pernai liepą užginčijo sprendimą pateikdama ieškinį, bet trečiadienio sprendimas yra palankus vietos administracijai.

„Aplinkybės dėl santuokos pasikeitė, ... bet kol nėra atskiro įstatymo, tos pačios lyties asmenų sąjungos pagal esamą teisinę sistemą negalima pripažinti santuoka“, – sakoma Seulo vakarų rajono teismo pareiškime.

Kim Jho Gwang-Soo ir Kim Seung-Hwanas yra garsiausia gėjų pora Pietų Korėjoje, o jų ieškinys dėl santuokos liudijimo buvo pirmas toks.

„Apgailestaujame dėl teismo sprendimo, ... bet matėme, kad taip bus“, – AFP sakė Kim Seung-Hwanas, kuris pridūrė, kad pora ketino teikti apeliaciją.

Poros advokatė Ryu Min-Hee sakė, jog ieškinyje buvo argumentuojama, kad civilinė teisė turėtų būti vertinama per „lyties požiūriu neutralią“ prizmę, kuri palaiko lygių teisių nuostatas konstitucijoje.

„Kai abejojama, visi įstatymai turėtų būti interpretuojami konstituciškai“, – sakė ji.

Gėjai ir translyčiai asmenys Pietų Korėjoje gyvena dažniausiai tarsi po didinamuoju stiklu. Daugelis šioje šalyje homoseksualumą vis dar laiko užsienietišku reiškiniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.