Skurdų atlyginimą į ginkluotą gaują išmainęs mokytojas – suimtas

Vienas mokytojas iš Kambodžos iškeitė savo pareigas į nusikaltėlio gyvenimą. Pradinėje mokykloje dirbęs ir mažu atlyginimu nepatenkintas 62-metis Moengas Sary nusprendė mesti savo darbą ir vietoje to subūrė ginkluotą gaują, kuri vykdė apiplėšimus, rašo BBC.

Kambodžos policija suėmė 62-metį M.Sary, buvusį mokytoją, kuris tapo ginkluotos gaujos vadu, nes buvo nepatenkintas savo mažu atlyginimu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Kambodžos policija suėmė 62-metį M.Sary, buvusį mokytoją, kuris tapo ginkluotos gaujos vadu, nes buvo nepatenkintas savo mažu atlyginimu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2016, 7:41 AM, atnaujinta May 24, 2017, 5:40 AM

Kambodžios sostinės Pnom Penio policija pranešė, kad penkerius metus nuo teisėsaugos besislapstęs ir 37 ginkluotuose apiplėšimuose dalyvavęs M.Sary pagaliau buvo suimtas ir apkaltintas vagyste bei „ginklo naudojimu be leidimo“.

Iš Kambodžios pietinės Prei Vengo provincijos kilusį M.Sary policija atpažino po parduotuvės vagystės, kurios metu savininkai buvo sumušti ir iš jų pavogta apie 120 tūkst. JAV dolerių (apie 108 tūkst. eurų) vertės brangenybių ir grynųjų pinigų.

Pasak pareigūnų, tai buvo paskutinis M.Sary įvykdytas apiplėšimas. Du vyro bendrininkai buvo sugauti ir M.Sary buvo įvardintas kaip gaujos vadas. Tačiau policijos pareigūnų išvengė ir pabėgo dar trys gaujos nariai.

„Kriminalinis genijus“ M.Sary buvo atsitiktinai suimtas savaitgalį, kai policija vykdė statybos aikštelių patikrinimus Pnom Penyje. Vietinės policijos vadas Chey Senghanas pranešė, kad M.Sary nusprendė pakeisti savo karjerą dėl to, kad mokytojų alga yra labai maža.

„Jo sumanymas buvo vaikiškas, tarsi jis pats būtų tik paauglys“, – policijos vadas kritikavo M.Sary, kuris tariamai elgėsi ne pagal savo amžių.

„Mes jau žinome pabėgusių gaujos narių tapatybes, jie negali bėgti amžinai, mes juos suimsime“, – kalbėjo majoras Ly Bunrithas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu