B. Obama baigė istorinį turą po Aziją

Penktadienį JAV prezidentas Barackas Obama baigė istorinį turą po Aziją, kurio

B.Obama grįžo į Vašingtoną.<br>AP nuotr.
B.Obama grįžo į Vašingtoną.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2016, 2:27 PM, atnaujinta May 23, 2017, 10:38 PM

Penktadienį B. Obama Hirošimoje (Japonija) pagerbė pirmosios atominės bombos sprogimo aukas. Jis tapo pirmuoju JAV vadovu apsilankiusiu Hirošimos mieste, kurį per Antrąjį pasaulinį karą nušlavė JAV numesta atominė bomba taip priartindama karo pabaigą.

JAV prezidentas taip pat dalyvavo Didžiojo septyneto (G7) vadovų susitikime Japonijoje, kur jis išreiškė susirūpinimą dėl augančios įtampos su Šiaurės Korėja šiai atlikus seriją branduolinių bandymų.

Į Japoniją B. Obama atvyko iš Vietnamo, kur buvo formaliai „perkrauti“ santykiai su šia buvusia JAV priešininke. B. Obama paskelbė apie ginklų embargo Vietnamui pabaigą praėjus keturiems dešimtmečiams po to, kai JAV išvedė savo pajėgas iš šios šalies. JAV prezidentas taip pat ragino Vietnamo lyderius nutraukti autoritarizmo politiką.

Vizitas vyko tuo metu kai Azijos regiono šalys sunerimusios dėl Kinijos teritorinių pretenzijų ir įgyvendinamų statybų projektų, tokių kaip aerodromai rifuose ir mažose ginčijamose Pietų Kinijos jūros salose.

B. Obamos vizitas likus aštuoniems mėnesiams iki jo prezidento kadencijos pabaigos žymi prieš penkerius metus Vašingtono paskelbtą aktyvesnę užsienio politikos strategiją Azijoje, kurią nustelbė grėsmės saugumui, kylančios iš Artimųjų Rytų ir Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.