JAV zoologijos sode buvo nušauta vaiką sužalojusi gorila

JAV Sinsinačio miesto zoologijos

Vaikas prasispraudė pro apsauginius turėklus ir įkrito į beždžionių aptvarą, kur jį nustvėrė 200 kg svorio gyvūnas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vaikas prasispraudė pro apsauginius turėklus ir įkrito į beždžionių aptvarą, kur jį nustvėrė 200 kg svorio gyvūnas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2016, 12:21 PM, atnaujinta May 23, 2017, 9:00 PM

Vaikas prasispraudė pro apsauginius turėklus ir įkrito į beždžionių aptvarą, kur jį nustvėrė 200 kg svorio gyvūnas, pasakojo zoologijos sodo direktorius Thane Maynardas.

Anot gelbėtojų, patinas „tampė berniuką ir svaidė į orą“. Todėl nuspręsta gorilą nušauti.

Vaikas po 10 minučių trukusio košmaro buvo išvežtas į ligoninę. Pranešama, kad jo gyvybei pavojaus nėra.

„Tai apskritai siaubinga diena, – kalbėjo T.Maynardas. – Didelį nuostolį patyrė ne tik zoologijos sodo šeima, bet ir gorilų populiacija visame pasaulyje“.

Sprendimas nušauti gyvūną esą buvo sunkus, tačiau teisingas, „nes berniukui buvo išgelbėta gyvybė“. Apsvaiginti 17 metų gorilą nebuvo svarstoma, nes efektas būtų pasireiškęs per lėtai, o gyvūno reakcija būtų buvusi nenuspėjama.

Stoties „WLWT News 5“ duomenimis, kai beždžionė buvo nušauta, vaikas buvo tarp jos kojų. Anot liudininkų, berniukas tuo metu dar nebuvo praradęs sąmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.