Jeruzalės Kristaus Kapo bažnyčioje pradedami restauravimo darbai

Jeruzalės Kristaus Kapo

Suskilusios ar trapios dalys bus pakeistos, o tie marmuro luitai, kuriuos galima palikti, bus nuvalyti, bus sutvirtinta juos remianti struktūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Suskilusios ar trapios dalys bus pakeistos, o tie marmuro luitai, kuriuos galima palikti, bus nuvalyti, bus sutvirtinta juos remianti struktūra.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

May 30, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 23, 2017, 7:13 PM

AFP fotografas sekmadienį toje bažnyčioje matė statomus pastolius.

Bažnyčios pareigūnai kovo mėnesį sakė, kad darbus atliks graikų specialistų komanda ir kad projektas turėtų būti baigtas 2017 metų pradžioje. Darbų metu bažnyčia bus atvira lankytojams.

Darbininkai bažnyčioje pastatė plieninį baldakimą virš įėjimo į kapo šventovę, kad apsaugotų lankytojus nuo galimų nuolaužų.

Kapo šventovę, kuri yra kelių metrų aukščio ir pločio, ir kuri stovi po bažnyčios kupolu, dešimtmečius laikė metalinis rėmas. Metams bėgant, jos marmuriniai luitai išklibo, iš dalies dėl kasdienių tūkstančių maldininkų ir turistų apsilankymų.

Šventovė buvo pastatyta 19-ajame amžiuje virš olos, kurioje, kaip tikima, po nukryžiavimo buvo palaidotas Kristus.

Per aštuonis mėnesius, kai bus vykdomas restauravimo projektas, šventovė bus atidžiai išrinkta ir surinkta iš naujo, sakė Šventosios Žemės kustodo, kuris prižiūri Katalikų Bažnyčios nuosavybę šiame rajone, biuras.

Suskilusios ar trapios dalys bus pakeistos, o tie marmuro luitai, kuriuos galima palikti, bus nuvalyti, bus sutvirtinta juos remianti struktūra.

Darbus finansuoja trys pagrindinės Kristaus Kapo bažnyčios krikščionių konfesijos – graikų ortodoksai, pranciškonai, armėnai – ir visuomenė bei privatūs rėmėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.