Šiaurės Korėjos redaktorius giria išmintingąjį D. Trumpą

Šiaurės Korėjos valstybinė

Neseniai žymus verslininkas D. Trumpas sakė, kad norėtų susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-unu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Neseniai žymus verslininkas D. Trumpas sakė, kad norėtų susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-unu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 2:32 PM, atnaujinta May 23, 2017, 10:29 AM

Propagandinėje interneto svetainėje DPRK paskelbto straipsnio redaktorius sakė, neva D. Trumpas – „įžvalgus kandidatas į prezidentus“.

Neseniai žymus verslininkas D. Trumpas sakė, kad norėtų susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-unu, ir pasiūlė iš Pietų Korėjos išvesti JAV pajėgas.

Analitikų teigimu, redaktoriaus žodžiai nėra oficialiai pripažinti, tačiau, tikėtina, atskleidžia Pchenjano nuomonę.

Rašytojo Han Yong-mook nuomone, D. Trumpo politika dėl JAV pajėgų išvedimo išpildytų Šiaurės Korėjos svajonę „Jankiai vykite namo“. Šalis jau seniai nori, kad JAV pajėgos išvyktų iš Korėjos pusiasalio.

Be kita ko, rašytojas patarė JAV rinkėjams nepalaikyti demokratų partijos kandidatės Hillary Clinton, pavadindamas politikę „nuobodžia“.

„Prezidentas, už kurį turi balsuoti JAV piliečiai, nėra nuobodžioji H. Clinton, bet D. Trumpas, kalbėjęs apie tiesioginį pokalbį su Šiaurės Korėja“, – teigė Han Yong-mook.

Tačiau kiek anksčiau Šiaurės Korėja atmetė D. Trumpo pasiūlymą su šalies lyderiu Kim Jong-unu aptarti Pchenjano branduolinę programą. Šiaurės Korėjos ambasadoriaus Jungtinėms Tautoms (JT) Ženevoje agentūrai „Reuters“ sakė, kad ši idėja yra nevykusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.