Lesbo saloje kilo peštynės tarp migrantų: sužeisti žmonės

Daugiau nei

Daugiau nei tuzinas migrantų nukentėjo ketvirtadienį per peštynes sulaikymo stovykloje Graikijai priklausančioje Lesbo saloje, per kurias taip pat buvo padegta beveik 30 palapinių.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nei tuzinas migrantų nukentėjo ketvirtadienį per peštynes sulaikymo stovykloje Graikijai priklausančioje Lesbo saloje, per kurias taip pat buvo padegta beveik 30 palapinių.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jun 2, 2016, 2:44 PM, atnaujinta May 23, 2017, 7:16 AM

Šimtai žmonių – daugiausiai šeimos su vaikais- buvo evakuotos iš stovyklos naktį, kilus susirėmimams tarp besivaržančių afganų ir pakistaniečių grupių, kurios buvo ginkluotos lazdomis ir akmenimis, nurodė žurnalistas.

Trys sužeistieji – du pakistaniečiai ir vienas afganas – buvo paguldyti į ligoninę, o dviem iš jų buvo sužeistos galvos.

„Trečiadienio vakarą įvyko susirėmimas tarp migrantų iš Afganistano ir Pakistano, per kurį trys žmonės buvo sunkiai sužeisti ir nuvežti į ligoninę greitosios pagalbos automobiliu“, – sakė šaltinis vietos policijoje.

Prieš susirėmimą Morijos stovykloje buvo beveik 3 tūkst. migrantų, dauguma kurių yra prieglobsčio prašytojai, siekiantys išvengti deportacijos į Turkiją pagal kovą įsigaliojusį Turkijos ir ES susitarimą.

Dabar beveik tūkstantis jų išvyko iš stovyklos ieškoti prieglobsčio aplinkiniuose laukuose ir kitoje migrantų stovykloje, nurodė AFP.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros misijos saloje atstovas Borisas Češirovas patvirtino, kad stovykloje buvo kilęs incidentas, bet ketvirtadienį padėtis „sugrįžo į normalią“, sakė jis.

Lesbo salos meras Spiras Galinas (Spyros Galinos) sakė, kad stovykloje auga nepasitenkinimas tarp migrantų, kurie jau kelis mėnesius yra sulaikyti ir laukia deportacijos į savo šalis, iš kurių ištrūkti jiems kainavo nemažai pinigų.

„Tokios sąlygos sekina psichologiškai ir fiziškai ... ir kelia susierzinimą“, – sakė jis AFP.

Maždaug 8,5 tūkst. migrantų yra laikomi specialiai jiems skirtose stovyklose Graikijos salose, į kurias jie pateko anksčiau šiais metais iš Turkijos, perplaukę Egėjo jūrą.

Migrantai sulaikomi daugiausiai 25 dienoms. Po to jiems leidžiama išvykti iš stovyklos, tačiau jie privalo likti salose kol bus išnagrinėtas jų prieglobsčio prašymas.

Po to, kai vasario mėnesį Balkanų valstybės pradėjo uždarinėti savo sienas, siekdamos sustabdyti į šiaurines Europos šalis per jas plūstančių migrantų srautą, migrantai nebegali išvykti iš Graikijos.

Dėl to Graikijoje liko įkalinta dagiau nei 50 tūkst. žmonių, dauguma kurių gyvena sausakimšose stovyklose, kurias dėl prastų gyvenimo sąlygų dažnai kritikuoja žmogaus teisių gynėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.