Kalifornijos universiteto šaulys buvo parengęs „taikinių sąrašą“

Vyras, kuris

38 metų Mainakas Sarkaras Minesotoje nužudė Ashley Hasti ir tuomet nuvažiavo 2 tūkst. kilometrų iki Los Andželo, kur trečiadienį nušovė savo buvusį dėstytoją Williamą Klugą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
38 metų Mainakas Sarkaras Minesotoje nužudė Ashley Hasti ir tuomet nuvažiavo 2 tūkst. kilometrų iki Los Andželo, kur trečiadienį nušovė savo buvusį dėstytoją Williamą Klugą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jun 3, 2016, 7:20 AM, atnaujinta May 23, 2017, 5:22 AM

38 metų Mainakas Sarkaras Minesotoje nužudė Ashley Hasti ir tuomet nuvažiavo 2 tūkst. kilometrų iki Los Andželo, kur trečiadienį nušovė savo buvusį dėstytoją Williamą Klugą.

Vidurio vakarų Minesotos valstijos Henepino apygardos pareigūnai sakė, kad M.Sarkaras ir A.Hasti susituokė 2011 metų birželio 14 dieną. Kol kas neaišku, ar jie nebuvo nutraukę santuokos.

39 metų W.Klugas, dviejų vaikų tėvas, dėstęs mechanikos ir aviacijos inžineriją Kalifornijos universitete Los Andžele ( UCLA), buvo nušautas savo biure universiteto komplekse. Nužudęs buvusį dėstytoją, M.Sarkaras nukreipė ginklą į save.

Žudiko kuprinėje buvo aptiktas raštelis, kuriame prašoma pasirūpinti jo kate. Šis raštelis atvedė pareigūnus į jos namus Minesotoje, kur buvo aptiktas „taikinių sąrašas“, žurnalistams sakė Los Andželo policijos departamento vadovas Charlie Beckas.

Pasak jo, tame sąraše, be W.Klugo, buvo dar vieno UCLA profesoriaus ir A.Hasti vardai.

Negyva moteris su šautine žaizda buvo aptikta savo namuose nedideliame Minesotos miestelyje Bruklin Parke.

Ch.Beckas sakė, jog tyrėjai mano, kad M.Sarkaras ją nužudė anksčiau šią savaitę prieš išvykdamas į Los Andželą tęsti žudynių. Jis su savimi turėjo du pusiau automatinius pistoletus ir daug šovinių.

„Mes manome, kad jis atėjo ten nužudyti dviejų UCLA dėstytojų, – sakė Ch.Beckas. – Jam pavyko rasti tik vieną iš jų. Antrojo tuo metu nebuvo universiteto miestelyje.“

Pasak Los Andželo policijos vadovo, M.Sarkaras, regis, buvo įsitikinęs, kad W.Klugas pavogė jo programinį kodą ir davė jį kažkam kitam, todėl tikriausiai nusprendė tokiu būdu atkeršyti.

„Regis, toks buvo jo motyvas, – sakė Ch.Beckas. – Aptarėme tai su UCLA. Jie sako, jog tai melas. Tai tebuvo jo vaizduotės vaisius.“

Pasak policijos vadovo, šiuo metu tyrėjai stengiasi atsekti, kaip M.Sarkaras iš Minesotos pasiekė Los Andželą, ir aiškinasi, ar jis nenužudė daugiau žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.