MH17 lėktuvo katastrofos zonoje rastas raketos fragmentas

Ukrainos rytuose

Ukrainos rytuose numušto lėktuvo MH17 kritimo zonoje rastas stambus iš sistemos „Buk“ paleistos raketos fragmentas, pranešė pirmadienį tarptautinė tyrėjų grupė.<br>Ria Novosti nuotr.
Ukrainos rytuose numušto lėktuvo MH17 kritimo zonoje rastas stambus iš sistemos „Buk“ paleistos raketos fragmentas, pranešė pirmadienį tarptautinė tyrėjų grupė.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“-BNS

Jun 6, 2016, 9:10 PM, atnaujinta May 22, 2017, 7:42 PM

Nyderlandų prokuratūros tinklalapyje paskelbtame pranešime nurodoma, kad rasta raketos tūta. Pateikta ir radinio nuotrauka. Nyderlandų žiniasklaida pažymi, kad apie tokį stambų raketos fragmentą, rastą MH17 kritimo zonoje, tyrėjai praneša pirmą kartą.

Taip pat pranešimo autoriai primena, kad vis dar laukiama iš Rusijos paprašytų atsiųsti duomenų apie raketų paleidimo sistemas „Buk“.

Dar nurodoma, kad aukų palaikuose rasta metalo fragmentų. Kai kuriuose jų aptikta medžiagos, kuri naudojama lėktuvų iliuminatoriuose. Pasak tyrėjų, tai rodo, kad metalo skeveldros į lėktuvą pateko iš išorės, pramušusios iliuminatorius.

Vis dėlto vienas nepriklausomas olandų ekspertas, sukūręs MH17 tragedijai skirtą tinklalapį whathappenedtoflightmh17.com, pažymi, kad į tokio pobūdžio pranešimus reiklia reaguoti atsargiai. Jis nurodo olandų žiniasklaidos paskelbtas kai kurias klaidingas žinias, esą apie tokį fragmentą tyrėjai pranešė pirmą kartą.

Iš tikrųjų, anot šio eksperto, tos pačios tūtos nuotraukos jau buvo pateiktos 2015 metų spalio mėnesį Nyderlandų saugumo tarybos galutinio pranešimo apie šio lėktuvo sudužimą 82-ajame puslapyje anglų kalba.

Per katastrofą, įvykusią 2014 metų liepos 17 dieną, žuvo visi 298 bendrovės „Malaysia Airlines“ laineryje Boeing-777 buvę žmonės.

Olandijos saugumo taryba 2015-ųjų spalį paskelbė šios katastrofos tyrimo ataskaitą, kurioje teigiama, kad iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs lėktuvas buvo numuštas raketa, paleista iš Rusijos gamybos zenitinio raketų komplekso „Buk“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo