Amerikietis nuteistas dėl jį atstūmusios merginos nužudymo

Amerikietis, kuris nužudė merginą, atsisakiusią su juo eiti į išleistuves, už grotų praleis 25 metus – tokį sprendimą šią savaitę priėmė Konektikuto teisėjas. Tačiau merginos tėvai baisėjosi tokia trumpa bausme, rašo „The New York Times“.

Vaikinas į laisvę galės prašytis po 13 metų.<br>AP nuotr.
Vaikinas į laisvę galės prašytis po 13 metų.<br>AP nuotr.
25 metams kalėjimo nuteistas amerikietis, kuris prieš dvejus metus mokykloje nužudė merginą, kuri atsisakė su juo eiti į išleistuves.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
25 metams kalėjimo nuteistas amerikietis, kuris prieš dvejus metus mokykloje nužudė merginą, kuri atsisakė su juo eiti į išleistuves.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-08 16:16, atnaujinta 2017-05-22 10:13

2014 metų balandžio 25 dienos rytą Christopheris Plaskonas nužudė 16-metę Maren Sanchez pirmajame Jonathano Law'o gimnazijos aukšte esančiame koridoriuje. Tą dieną vyko šios Milfordo mieste esančios mokyklos išleistuvės.

„Aš ją nužudžiau, tiesiog suimkite mane“, – policijai sakė kruvinais drabužiais į direktoriaus kabinetą nuvestas C.Plaskonas.

M.Sanchez tėvai teigė, kad juos nuvylė teismo skirta bausmė, kuri jų nuomone buvo per trumpa. Dabar 19 metų sulaukęs C.Plaskonas galės būti paleistas iš kalėjimo lygtinai po 13 metų, nes jam yra taikomas naujas Konektikuto nepilnamečių įkalinimo įstatymas.

„Nuosprendis pasiuntė žinią: jei Konektikute įvykdai žmogžudystę, kalėjime teks sėdėti neilgai, tau bus galima netgi pabaigti universitetą ir susigrąžinti savo gyvenimą, – aiškino M.Sanchez tėvas Jose'as Sanchezas. – Mes nenorime tokios žinios pasiųsti mokiniams, kai tokie įvykiai pradėjo kaip liga plisti šalyje.“

„Aš niekados nebeatgausiu savo dukters. Mano dukra visados bus mirusi“, – kalbėjo J.Sanchezas.

Prokurorai tikino, kad iš kelių šaltinių buvo surinkta pakankamai įkalčių teigti, kad C.Plaskonas M.Sanchez nužudė dėl to, kad ji nepriėmė vaikino siūlymo dviese vykti į išleistuves.

C.Plaskono giminaičiai ir draugai policijai teigė, kad jis dėl atstūmimo buvo nuliūdęs. Tačiau žmogžudžio teisininkas Edwardas Gavinas tvirtino, kad vaikinas merginą nužudė ne dėl atsisakymo eiti į išleistuves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.