Žudikas Kolumbijoje tapo žvaigžde

Johnas Jairo Velasquezas, narkotikų barono Pablo Escobaro smogikas, panoro padėti jauniems žmonėms. Internete platinamuose įrašuose jis perspėja apie kriminalinio pasaulio žiaurumą.

J.J.Velasquezas sako, kad kasdien po 14 valandų atsakinėja į gerbėjų laiškus.<br>AFP nuotr.
J.J.Velasquezas sako, kad kasdien po 14 valandų atsakinėja į gerbėjų laiškus.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jun 9, 2016, 7:42 AM, atnaujinta May 22, 2017, 9:10 AM

Kolumbietis J.J.Velasquezas, taip pat žinomas slapyvardžiu Popeye, buvo vienas žiauriausių nusikaltėlio P.Escobaro smogikų, tačiau dabar nori pasitaisyti.

Vyras, atsakingas už 300 žmonių nužudymą ir daugiau nei tūkstančio žmogžudysčių užsakymą, siekia tapti interneto žvaigžde.

Praleidęs daugiau nei du dešimtmečius kalėjime, jis susikūrė paskyrą interneto svetainėje „YouTube“ . Čia jis kelia vaizdo įrašus ir esą siekia perspėti jaunus žmones apie nusikalstamo pasaulio žiaurumus ir nuo jo atgrasyti jaunuolius.

2014 metais lygtinai paleistas nusikaltėlis draugo paragintas sukūrė savo paskyrą ir maždaug per devynis mėnesius sulaukė per 100 tūkst. sekėjų.

Nors jo skelbiami vaizdo įrašai visuomet prasideda sulėtintu pistoleto šūvio vaizdu, J.J.Velasquezas tikina visai nenorįs skatinti nusikalstamumo.

„Kai kam gali atrodyti, kad šlovinu kriminalinę veiklą, bet taip tik bandau patraukti jaunų žmonių dėmesį“, – sakė J.J.Velasquezas.

Vyras tikino sulaukęs tokio populiarumo, kad jam tenka kasdien praleisti po 14 valandų atsakinėjant į gerbėjų laiškus.

J.J.Velasquezas ir toliau vadina jau mirusį P.Escobarą „viršininku“, tačiau vaizdo įrašuose nešlovina jo darbų.

„Tai, ką jis padarė, yra blogai. Svarbu, kad jaunoji karta nesilygiuotų į jį, o juolab – į mane. Mes buvome nusikaltėliai“, – pripažino J.J.Velasquezas.

Tiesa, toks J.J.Velasquezo užsiėmimas supykdė ne vieną jo aukų artimąjį.

Gonzalo Rojasas, kurio tėvas žuvo J.J.Velasquezo susprogdintame lėktuve, tikino, kad tokia nusikaltėlio veikla jį žeidžia.

„Mums tai skaudus antausis. Jis vaizduoja ekspertą, tačiau jis neparodė jokio gailesčio mums, nužudytų žmonių artimiesiems“, – sakė G.Rojasas. („The Guardian“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.