Venesuelos policija prieš demonstrantus panaudojo ašarines dujas

Įtakingas Venesuelos

Venesueloje – neramu.<br>AP nuotr. iš archyvo
Venesueloje – neramu.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Jun 10, 2016, 11:15 AM, atnaujinta May 22, 2017, 5:27 AM

Tai buvo jau ketvirtas kartas pastarosiomis dienomis, kai policija vaikė protestuotojus, bandančius žygiuoti prie nacionalinės rinkimų komisijos (CNE), nuo kurios priklauso referendumo surengimas. Opozicija reikalauja referendumo surengimo šiais metais, kad krizės ištiktoje šalyje nekiltų neramumai.

Opozicijos parlamentarų grupės vadovaujami protestuotojai nepaisydami policijos ir karių užtvaros bandė patekti į CNE būstinę.

Kilo triukšmingas ginčas ir muštynės, kai protestuotojai susidūrė su vyriausybės šalininkais.

Kongreso daugumos lyderis Julio Borgesas buvo užpultas su lazdomis, niuksais ir spyriais. Nors buvo su apsauginiu šalmu, jis turėjo sprukti į netoliese esančią įstaigą.

Vėliau jis kalbėjosi su reporteriais jam iš nosies bėgant kraujui.

„Mes ėjome taikiai paprašyti, kad būtume išgirsti, kaip bet kurie kiti venesueliečiai, (bet CNE nariai) atsisakė su mumis susitikti, – sakė jis. – Jie mano, kad yra virš konstitucijos, virš žmonių.“

N.Maduro dėl šio smurto kaltino savo politinius priešus ir pažadėjo įmesti „provokatorius“ į kalėjimą.

„Smerkiu šiandienos smurtą Karakaso centre, kurį kurstė dešinieji“, – pasakė jis miniai, kuri buvo susirinkusi prieš žygį prie prezidentūros paramai vyriausybės socialinėms programoms pademonstruoti.

N.Maduro susiduria su intensyvėjančiais protestais dėl maisto, vaistų, elektros ir vandens trūkumo.

Ir vis dažniau protestuoja ne tik tie, kuriuos jis vadina „fašistine Venesuelos dešine“, bet ir neturtingi bei darbo klasės rajonai, kažkada laikyti jo ir jo velionio pirmtako Hugo Chavezo bastionais.

Tačiau N.Maduro vis dar gali sutelkti dideles savo šalininkų minias. Įtampai didėjant, baiminamasi, kad gali atsinaujinti toks smurtas, kuris pareikalavo 43 žmonių gyvybių per vyriausybės šalininkų ir priešininkų demonstracijas 2014 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.