Ginkluotas skraidykles sukonstravęs amerikietis ieško teisingumo

Bepilotes skraidykles šaunamuoju ginklu ir liepsnosvaidžiu pavertęs amerikietis ėmėsi teisinių veiksmų prieš savo universitetą, kuriam nepatiko vaikino internete paviešinti jo išradimo vaizdai. Aukštojo mokslo įstaigą jį pašalino iš studentų sąrašų. 

A.Haughwotas padavė į teismą universitetą, kuris jį išmetė dėl internete įkeltų vaizdo įrašų su ginkluotomis bepilotėmis skraidyklėmis.<br>„YouTube“ stopkadras
A.Haughwotas padavė į teismą universitetą, kuris jį išmetė dėl internete įkeltų vaizdo įrašų su ginkluotomis bepilotėmis skraidyklėmis.<br>„YouTube“ stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2016, 10:20 PM, atnaujinta May 22, 2017, 1:44 AM

Internete išplatintuose vaizdo įrašuose 19-mečio Austino Haughwoto sukonstruotos skraidyklės šaudo ir liepsnomis kepa kalakutą, rašo „Hartford Courant“.

A.Haughwotas iš Konektikuto teigė, kad buvo išmestas dėl prasimanytų kaltinimų ir į teismą padavė Centrinio Konektikuto valstijos universitetą. Jaunuolis reikalavo, kad vėl galėtų tapti šio universiteto studentu. Jis taip pat siekia prisiteisti 15 tūkst. JAV dolerių (13 tūkst. eurų) už patirtą žalą.

Universitetas ėmėsi veiksmų dėl į tinklalapį „YouTube“ įkeltų vaizdo įrašų ir dėl spėliojimo, kad žmogus gali paimti savadarbę bepilotę skraidyklę ir ją paversti ginklu“, – kalbėjo jaunuolio advokatas Jonas L. Schoenhornas.

Pernai liepą A.Haughwotas į tinklalapį „YouTube“ įkėlė vaizdo įrašą, kuriame bepilotė skraidyklė su prie jos pritaisytu pistoletu kelis kartus šovė miške. Teisėsaugos pareigūnams greitai buvo pranešta apie šį įrašą, tačiau paaiškėjo, kad jaunuolis nepažeidė jokių konkrečių įstatymų.

„Sumontavau tas bepilotes skraidykles, kad praktikoje pritaikyčiau įgytas inžinerines žinias, – aiškino A.Haughwotas. – Vaizdo įrašus paviešinau internete, nes norėjau pradėti diskusiją apie skraidyklių panaudojimo būdus.“

Pasak J.L.Schoenhorno, pernai rugpjūtį Centrinio Konektikuto valstijos universiteto dėstytojas, kuris net nedėstė A.Haughwotui, nusiuntė laišką švietimo įstaigos administratoriui, kuriame reikalavo studentą išmesti, nes internete esantys vaizdo įrašai susilaukė didelio žiniasklaidos dėmesio.

2015 metų rugsėjo 22 dieną A.Haughwotas turėjo susitikti su detektyvu universiteto policijos būstinėje, nes nežinomas asmuo jaunuolį apkaltino ketinimais „sušaudyti“ mokyklą. 19-metis neigė kaltinimus, o teisėjas atmetė prašymą jį sulaikyti.

Spalio 1 dieną jaunuolis gavo laišką, kuriame buvo parašyta, kad jis buvo pašalintas iš universiteto, nes su studentais „šnekėjo apie ginklus“ ir kalbėjo apie „išpuolius universitete“. Po dviejų savaičių A.Haughwotasi buvo galutinai išmestas iš švietimo įstaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.