J. Brennanas: „Saudo Arabija su rugsėjo 11-ąja nesusijusi“

JAV Centrinės žvalgybos

„Tie 28 puslapiai, manau, iškils į viešumą – manau, gerai, kad jie bus paviešinti. Tačiau žmonės neturėtų laikyti jų įrodymu, kad Saudo (Arabija) bendrininkavo per tas atakas“, – sakė J.Brennanas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
„Tie 28 puslapiai, manau, iškils į viešumą – manau, gerai, kad jie bus paviešinti. Tačiau žmonės neturėtų laikyti jų įrodymu, kad Saudo (Arabija) bendrininkavo per tas atakas“, – sakė J.Brennanas.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jun 12, 2016, 1:10 PM, atnaujinta May 22, 2017, 1:05 AM

Artimiausiu laiku turėtų būti priimtas sprendimas, ar reikia paviešinti ataskaitos, parengtos Atstovų Rūmų ir Senato žvalgybos komitetų, įslaptintą dalį, kurią sudaro 28 puslapiai.

Buvęs senatorius Bobas Grahamas, tuo metu vadovavęs Senato žvalgybos komitetui, yra užsiminęs, kad Saudo Arabijos pareigūnai teikė pagalbą užpuolikams, užgrobusiems kelis keleivinius lainerius 2001 metų rugsėjo 11-ąją. Šis iškilus respublikonų politikas sakė, kad įslaptinti 28 ataskaitos puslapiai turėtų būti paviešinti.

„Tie 28 puslapiai, manau, iškils į viešumą – manau, gerai, kad jie bus paviešinti. Tačiau žmonės neturėtų laikyti jų įrodymu, kad Saudo (Arabija) bendrininkavo per tas atakas“, – J.Brennanas sakė duodamas interviu Saudo Arabijai priklausančiai naujienų televizijai „al Arabiya“.

CŽV vadovas pažymėjo, kad ataskaita buvo paskelbta praėjus vos metams po beveik 3000 žmonių pražudžiusių atakų, kai grupuotės „al Qaeda“ teroristai nukreipė užgrobtus lėktuvus į Pasaulio prekybos centro dangoraižius ir Pentagono pastatą, o vienas laineris sudužo Pensilvanijoje.

Tas dokumentas „buvo labai preliminari apžvalga, kurioje mėginama suderinti informacijos gabalėlius, raportuojant, kas buvo atsakingi už rugsėjo 11-ąją“, – J.Brennanas sakė to interviu ištraukoje, paskelbtoje „al Arabiya“ tinklalapyje.

J.Brennanas pridūrė, kad per pastaruosius 15 metų Saudo Arabija „tapo vienais geriausių mūsų partnerių kovoje su terorizmu“, sakoma „al Arabiya“ tinklalapyje paskelbtame interviu su CŽV vadovu pristatyme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.