B. Obama smerkia šaudynes naktiniame JAV klube

JAV prezidentas Barackas

B. Obamos teigimu, tai siaubinga diena gėjų ir lesbiečių bendruomenei, o ataka prieš bet kurį amerikietį – ataka prieš mus visus.<br>AP nuotr.
B. Obamos teigimu, tai siaubinga diena gėjų ir lesbiečių bendruomenei, o ataka prieš bet kurį amerikietį – ataka prieš mus visus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 9:25 AM, atnaujinta May 21, 2017, 11:42 PM

Anot prezidento, amerikiečius vienijo „sielvartas, pasipiktinimas ir ryžtas ginti mūsų žmones“.

29-erių metų žudikas Omaras Mateenas naktiniame gėjų „The Pulse“ klube nužudė 49 žmones ir dar 53 sužeidė. Vėliau užpuoliką nušovė policija. Tai žiauriausios masinės pastarojo meto šaudynės.

„Islamo valstybės“ (IV) teigimu, už atakos slepiasi IV grupuotė, tačiau neaiškus jos dalyvavimo mastas. Ekstremistų naujienų agentūros „Amaq“ pranešime teigiama, kad atsakingas „IS kovotojas“.

Naujienų agentūra „NBC News“ rašė, kad O. Mateenas prieš išpuolį paskambino pagalbos tarnyboms ir prisiekė ištikimybę IV.

Prezidentas B. Obama pridūrė, kad „žiaurus daugybės nekaltų žmonių nužudymas“ priminė, kaip lengva Jungtinėse Valstijose įsigyti ginklų ir nušauti žmones.

„Turime nuspręsti, ar tokia šalimi norime būti“, – sakė B. Obama, vykdęs kampaniją dėl griežtesnių ginklų kontrolės įstatymų. „Aktyviai nieko nedaryti irgi yra pasirinkimas“, – pridūrė jis.

B. Obamos teigimu, tai siaubinga diena gėjų ir lesbiečių bendruomenei, o ataka prieš bet kurį amerikietį – ataka prieš mus visus.

Prezidento įsakymu iki ketvirtadienio saulėlydžio prie valstybinių pastatų kabės vėliavos ant stiebo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?