Los Andžele su sprogmenimis sulaikytam vyrui pateikti kaltinimai

Kodėl jis turėjo visus tuos ginklus, kol kas neaišku.

Kaip nurodė Los Andželo apygardos prokuratūra, Jamesas Howellas (nuotr. kairėje) turėjo 9 kg sprogstamojo mišinio ir 19 l benzino.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Kaip nurodė Los Andželo apygardos prokuratūra, Jamesas Howellas (nuotr. kairėje) turėjo 9 kg sprogstamojo mišinio ir 19 l benzino.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jun 15, 2016, 12:16 PM, atnaujinta May 21, 2017, 4:58 PM

Kaip nurodė Los Andželo apygardos prokuratūra, Jamesas Howellas turėjo 9 kg sprogstamojo mišinio ir 19 l benzino, kai sekmadienį buvo areštuotas – vos kelios valandos po šaudynių gėjų naktiniame klube Orlande Floridoje, kur žuvo 49 žmonės.

Pareigūnai sakė, kad tų medžiagų pakaktų bombai, panašiai į tą, kuri buvo panaudota per ataką prieš federalinį pastatą Oklahomoje 1995 metais, kai žuvo 168 žmonės, o dar šimtai buvo sužeisti.

Dalis tų medžiagų jau buvo sumaišytos kibire, kuris buvo automobilyje, pridūrė pareigūnai.

Areštuotas 20 metų J.Howellas pareigūnams pasakė, kad ieškojo draugo ir planavo dalyvauti gėjų parade, kuris vyko tą pačią dieną. Jis neminėjo, kad būtų planavęs padaryti kokią nors žalą per tą renginį.

Antradienį jam buvo oficialiai pateikti trys sunkūs kaltinimai dėl ginklų laikymo ir vienas kaltinimas dėl baudžiamojo nusižengimo, susijęs su užtaisyto šaunamojo ginklo laikymu transporto priemonėje.

Jis padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą ir buvo nurodyta jį sulaikyti, paskiriant 2 mln. dolerių užstatą.

Kaip rodo teismo dokumentai, J.Howellas savo automobilyje taip pat turėjo „Buck“ peilį, „Taser“, juodą gobtuvą, antrankius ir apsaugininko ženklelį.

Kodėl jis turėjo visus tuos ginklus, kol kas neaišku.

Jis buvo sulaikytas po to, kai vienas gyventojas pranešė apie chuliganą, maždaug penktą val. ryto beldusį į duris ir langą.

Po šaudynių Orlande ir po J.Howello arešto saugumas per gėjų paradą buvo sustiprintas.

18-metis Josephas Greesonas, J.Howello draugas, priklausantis tam pačiam automobilių klubui, „The Times“ sakė, kad J.Howellas neturėjo piktų ketinimų gėjų ar lesbiečių atžvilgiu, ir yra biseksualus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.