Pusė vokiečių mano, kad jų šalyje yra per daug musulmonų

Pusė Vokietijos gyventojų

Pusė vokiečių mano, kad jų šalyje yra per daug musulmonų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pusė vokiečių mano, kad jų šalyje yra per daug musulmonų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2016, 6:39 PM, atnaujinta May 21, 2017, 4:12 PM

Leipcigo universiteto atlikta naujausia apklausa, kurioje dalyvavo 2 420 respondentų, parodė, kad lyginant su 2014 metų tyrimo duomenimis, gyventojų nepakantumas migrantams išaugo septyniais procentiniais punktais nuo 43 iki 50 proc.

Šiemet keturi iš dešimties apklaustųjų nurodė, kad pritartų draudimui musulmonams imigruoti į Vokietiją; 2014 metais tokį požiūrį išreiškė 36,6 proc. apklaustųjų.

Trys iš dešimties apklaustųjų skundėsi, kad į Vokietiją „pavojingu būdu infiltravosi per daug užsieniečių“, rodo tyrimas, kuris buvo atliktas praėjus metams po to, kai Vokietija plačiai atvėrė duris rekordiniam skaičiui 1,1 mln. prieglobsčio prašytojų.

Panašu, kad vokiečiai gana skeptiškai vertina migrantus – net trys iš penkių apklaustų vokiečių mano, kad daugumai prieglobsčio prašytojų „iš tiesų negresia joks persekiojimo pavojus jų pačių šalyse“.

Masinis prieglobsčio prašytojų antplūdis privertė Vokietiją imtis atsakomųjų priemonių – ji sugrąžino laikiną sienų kontrolę ir ėmėsi kitų priemonių atvykėlių skaičiui sumažinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.