Šimtams pabėgėlių Graikijoje suteiktas prieglobstis

Vien tik Graikijos Lesbo saloje

Pabėgėliai.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Pabėgėliai.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2016, 11:37 AM, atnaujinta May 21, 2017, 5:09 PM

Migrantų prieglobsčio prašymai patenkinti, nes teisėjai kaimyninės šalies nelaiko saugia trečiąja šalimi, trečiadienį rašo laikraštis „Kathimerini“. Pakrančių apsaugos pareigūnas patvirtino šią informaciją.

Žmonės, kuriems suteiktas prieglobstis, daugiausiai yra ligoniai, taip pat vaikai ir moterys iš Sirijos, kurių artimieji jau gyvena Vidurio ir Šiaurės Europos šalyse.

Ankaros ir ES susitarimas dėl pabėgėlių numato, kad visi pabėgėliai ir migrantai, kurie po 2016 metų kovo 20-osios iš Turkijos persikelia į Graikijos salas, turi būti grąžinti į Turkiją. Tačiau prieš tai jie gali pateikti prieglobsčio prašymą. Egėjo jūros salose šiuo metu yra 8 000 pabėgėlių.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR) tuo tarpu pareiškė, kad pasaulio bendrija nesusidoroja su Sirijos pabėgėlių krize. Vasarį Londone vykusioje donorų konferencijoje jai spręsti buvo pažadėta 11 mlrd. dolerių, tačiau iki šiol gauti tik 2,5 mlrd., sakė UNHCR direktorius Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos regionui Aminas Avadas (Amin Awad). Anot jo, Sirijos kaimyninės šalys – Turkija, Libanas ir Jordanija, kur atvyko daugiausiai pabėgėlių, jaučiasi „paliktos vienos“.

Artimųjų Rytų regione gyvena tik 5-7 proc. pasaulio gyventojų, tačiau iš šio regiono pabėgėlių yra 35-40 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.